Hlavní obsah

Nové bydlení se vším, co potřebujete k životu

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový projekt Úvaly Hostín vám nabízí vše, co potřebujete k životu: příjemnou lokalitu, promyšlenou a atraktivní architekturu, dobrou dopravní dostupnost do hlavního města i velkorysou stávající i budoucí občanskou vybavenost.

Článek

Pokud hledáte nové bydlení v okolí Prahy, které nestojí na zelené louce, může být pro Vás ideální volbou energeticky úsporný byt nebo rodinný dům v novém projektu Úvaly Hostín, který myslí na budoucnost svých obyvatel.

Dnes již dávno neplatí, že bydlet za Prahou se rovná bydlení v satelitu, kde všude máte daleko, ať už na nákupy, do práce nebo s dětmi do školy. A navíc se zvyšováním životních nákladů je také důležité myslet na budoucnost. Co Vás nové bydlení bude stát nejen při jeho pořízení, ale i jeho provoz v dalších letech. Na všechny tyto otázky Vám může dát jasnou odpověď právě Hostín.

Za pár minut v centru Prahy i na procházce v lese

Městečko Úvaly, v němž v současnosti žije bezmála šest tisíc obyvatel, leží na východním okraji hlavního města. Jeho předností je výborná dopravní dostupnost vlakem (z Úval jezdí vlak ve špičkách každých 15 minut a za 25 minut jste v centru Prahy), autem i autobusy PID, veškerá občanská vybavenost (základní škola, školky, obchody, zdravotní středisko, knihovna...), sousedství rozsáhlé klánovické obory s turistickými stezkami a chráněnou faunou i flórou.

Koncept udržitelného rozvoje

Projekt Úvaly Hostín je koncipován podle filozofie konceptu udržitelného rozvoje s ohledem na ekologickou stránku bydlení. Již od začátku bylo hlavní myšlenkou developera společně s architekty vytvořit skutečně funkční novou městskou část s vlastní infrastrukturou a kompletní občanskou vybaveností s dostatkem veřejných ploch a zeleně. Vznikne tak množství charakteristických a různorodých čtvrtí, se kterými se jednotliví obyvatelné mohou identifikovat.

Projekt Úvaly Hostín nabízí budoucím obyvatelům komfortní bydlení nejen s nízkými provozními náklady, ale i s promyšlenou strukturou soukromých, poloveřejných a veřejných ploch s důrazem na sociální vztahy a bezpečnost, s nadstandardním množstvím zeleně v architektonicky přívětivém městečku se vším, co lidé potřebují k životu.

Slovo architekta

„Hned od začátku jsme s developerem měli podobnou představu, jak by měla nová čtvrť vypadat. Zejména co by mělo být její součástí, aby mohla fungovat samostatně, ale zároveň se bez problémů začlenila do současných Úval. Mělo by vyrůst neokázalé, avšak originální městečko, které harmonicky kombinuje tradiční a moderní prvky architektury a vytváří pestrý ráz zástavby. Hostín se tak stane příjemným místem, kde se život odehrává nejen uvnitř domů, v předzahrádkách a zahradách, ale také v obytných ulicích se stromořadími, v uličkách a na pláccích, kde si kluci můžou zahrát fotbal,“ říká architekt projektu Petr Hlaváček.

Lokalita

Lokalita Hostín se svými 70 hektary představuje nejvýznamnější rozvojovou plochu města Úvaly. Projekt přirozeně navazuje na stávající zástavbu a vytváří multifunkční urbanistickou strukturu. Návrh projektu usiluje o maximální využití potenciálu cenného území; svým měřítkem doplňuje dnešní Úvaly v jejich charakteru příjemného obytného městečka. V projektu jsou navrženy kapacitně odpovídající objekty občanské vybavenosti, jako jsou mateřské školy, první stupeň základní školy, sportoviště, veřejné prostory, obchodní plochy a další zařízení, která budou budována postupně v rámci jednotlivých výstavbových částí.

Bydlení pro všechny generace

Projekt v jednotlivých výstavbových celcích předpokládá všechny typy bydlení od rodinných solitérních domů přes řadové rodinné domy až po bytové domy s různými typy dispozic: u bytů 1 + kk až 4 + kk včetně mezonetů, u rodinných domů pak 3 + 1 a 6 + 1. Vybere si opravdu každý.

1. výstavbová část projektu – 22 bytů a 12 rodinných domů v energeticky úsporném standardu

1. výstavbová část projektu zahrnuje 12 rodinných domů (čtyři řadové a osm solitérních) ve velikostních kategoriích 3 + 1 a 4 + 1 a 22 bytů 1 + kk až 4 + kk, přičemž standardní vnitřní vybavení domů a bytů odpovídá vyšším nárokům na bydlení s použitím přírodních materiálů. Velikosti pozemků, na nichž rodinné domy budou stát, jsou od 311 do 487 metrů čtverečních.

Všechny rodinné i bytové domy budou vybaveny tepelným čerpadlem a jsou orientovány tak, aby maximálně využívaly solárních zisků. Konstrukce splňuje požadavky energeticky úsporných domů. Díky těmto aspektům ušetří budoucí obyvatelé až desítky tisíc korun ročně. Provozní náklady rodinného domu v energeticky úsporném standardu začínají na 3000 Kč měsíčně. U všech bytů jsou navrženy předzahrádky, balkony nebo střešní terasy.

V současné době probíhají přípravné stavební práce na pozemku projektu a plánované dokončení je na podzim 2014.

V březnu byl v místě projektu otevřen tzv. testovací dům. Prohlídku si můžete dohodnout na tel. č. 800 101 122.

Více informací získáte na www.uvaly-hostin.cz.

Pokud se Vám z Prahy nechce a toužíte po bydlení v architektonicky zajímavém městském domě přímo na metru trasy B Českomoravská za rozumnou cenu, pak si můžete vybrat z nabídky 86 bytů v našem druhém projektu Drahobejlova na dosah centra města.

Rezidenční projekt Drahobejlova, který vyrůstá ve stejnojmenné ulici v pražské Libni, je určen příznivcům městského designového bydlení. Nabízí byty v architektonicky zajímavém domě, který je situován do klasické blokové zástavby a nachází se mimo ruch velkoměsta. Díky tramvajím a stanici metra ve vzdálenosti pár minut pěší chůze se však do centra hlavního města dostanete během čtvrthodiny. V dosahu je i vlak. Devizou této lokality je i velmi dobrá občanská vybavenost – poblíž se nachází například nemocnice s poliklinikou ve Vysočanech, Městský úřad Prahy 9, pošta, nákupní centra i menší uliční obchůdky a restaurace. V okolí je několik mateřských a základních škol: MŠ Kovářská, ZŠ Na Balabence a ZŠ Špitálská. V okolí projektu je i dostatek zelených ploch pro relaxaci i sportovní aktivity, například rozsáhlý park Podviní.

Projekt Drahobejlova nabídne celkem 86 bytových jednotek – od garsonek až po střešní mezonetové byty s prostornými terasami. Byty jsou orientovány jak do ulice, tak do dvora a každý má k dispozici lodžii nebo terasu. Třípokojové byty jsou orientovány na obě strany.

V parteru domu se bude nacházet parking a také obchodní prostory.

Pro jarní sezonu pak developer připravil pro zájemce o bydlení v projektu Drahobejlova speciální bonus: slevu až 100 000 Kč z ceny bytu včetně DPH. Termín dokončení je jaro 2014.

Více se dozvíte na webových stránkách projektu na www.drahobejlova.cz.

Nechce se vám pryč z Prahy? Rezidenční projekt Drahobejlova je pro vás to pravé!

Reklama

Související témata:

Načítám