Hlavní obsah

Novinka pro krásnější tělo: Zkuste kola ve vodě!

Foto: Jakub Jurdič

Lektorka Lenka (vpravo) vám v našem videu řekne mnohé o lekci hydrobikeFoto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už se nemůžete dočkat toho, až vyrazíte na projížďku na kole ven? Jenže ona je pořád zima. Proto vás zveme do tepla. Konkrétně do bazénu, kde se na kolech také dá šlapat. Vyzkoušejte to!

Článek

Hydrobike či aqua bike je lekce jízdy na nepohyblivých kolech umístěných na dně bazénu. „Šlape se ve skupině, za doprovodu hudby a vedení instruktora,“ vysvětluje lektorka Lenka Jirušková. Vy sami jste ve vodě ponořeni zhruba do výše prsou. A nebojte se, že z vás bude lít pot nebo že to bude kvůli vodě hodně namáhavé. Vůbec ne! Dokonce je to příjemné. Podívejte se sami zde:

Tento typ pohybu umožňuje, aby vaše tělo nadnášela voda. A proto nejsou klouby, šlachy, vazy zatěžovány tolik jako na suchu. I z toho důvodu je hydrobike mimo jiné vhodný i pro lidi s nadváhou, menší kondicí i třeba po zdravotních potížích coby vhodná rehabilitace.

Každopádně je to dobrý tip i na to, jak rozpohybovat tělo po zimním odpočinku. Zkusit můžete i hooping či parkour. Co říkáte?

Za umožnění natáčení děkujeme Balance Club Brumlovka v Praze 4.

Související témata:

Načítám