Hlavní obsah

Nový Batman. Co všechno se o připravovaném filmu ví?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tajemný muž v tmavé masce, který se na rozdíl od ostatních superhrdinů musí spolehnout jen na vlastní lidské schopnosti a vymoženosti moderní techniky. Nejen to dělá z postavy Batmana sexsymbol. Kdo se role ujal po Benu Affleckovi a co se ví o novém filmu, který bude mít premiéru příští rok?

Článek

Obsazení hlavní role v Batmanovi provázejí vždy podobné spekulace jako v případě Jamese Bonda. Je to totiž filmová ikona. V minulosti si ho zahráli například Michael Keaton (68), Christian Bale (46) nebo Ben Affleck (47). Na koho padla volba tentokrát?

Rytíř v důchodu

Poslední se v roli Batmana představil Ben Affleck. Konkrétně jde o filmy Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016), Sebevražedný oddíl (2016) a Liga Spravedlnosti (2017). Diváci ovšem jeho ztvárnění příliš dobře nevzali a ve srovnání s Batmanem v podání Christiana Balea u nich jednoznačně propadl (souboj superhrdinů – kdo je nejvíc sexy?).

Přesto se měl Affleck objevit i v dalším snímku s názvem The Batman (s premiérou v červnu 2021). Loni ovšem oznámil, že se superhrdinské masky vzdává a v talk show Jimmyho Kimmela prohlásil, že postavě Batmana nedokázal přijít na kloub. Navíc měl kromě ztvárnění ústřední postavy film i režírovat, takže se celé natáčení zpozdilo.

Foto: Profimedia.cz

Bena Afflecka jako Batmana diváci moc dobře nepřijaliFoto: Profimedia.cz

Z upíra Batmanem

Začalo tedy hledání nového představitele temného rytíře. Skloňovala se jména jako Ryan Gosling (39), Jake Gyllenhaal (39) nebo Ryan Guzman (32). Nakonec ale tvůrci všechny překvapili, když si vybrali Roberta Pattinsona (33) známého z upírské série Stmívání.

Bylo to překvapení nejen pro diváky, ale i pro samotného herce. Ten se svěřil magazínu Esquire: „Je to šílené. Nikdy by mě nenapadlo, že je to realistická vyhlídka. Pořád nechápu, že tu roli fakt mám!“

A co kromě hlavního herce o filmu zatím víme? Mnoho toho není, protože tvůrci chtějí diváky napínat. O filmu se hovoří jako o temném noir dramatu s detektivní zápletkou. Objevila se i spekulace, že by se měl děj odehrávat v devadesátých letech.

To není vůbec jisté, nicméně pravděpodobné je, že postava Batmana bude ve filmu mladší než ta, kterou si zahrál Affleck. Vyplývá to už z věkového rozdílu mezí ním a Pattinsonem.

Foto: Profimedia.cz

Jako další se v ikonické roli představí Robert PattinsonFoto: Profimedia.cz

Odložená premiéra?

Režie se ujal Matt Reeves (53), který stojí například za snímky Úsvit planety opic (2014) a Válka o planetu opic (2017). Momentálně se ovšem po place neprochází on ani herci a na kamery se práší. Natáčení filmu bylo totiž pozastaveno kvůli koronavirové pandemii (kdo ze slavných má covid-19?).

Pokud nebude přestávka dlouhá, bude dost času na točení i následnou postprodukci, aby se vše stihlo do června 2021. Jestliže bude ovšem pauza v řádu měsíců, pravděpodobně se posune i datum premiéry.

Foto: Profimedia.cz

Svůdná představitelka kočičí ženy Zöe KravitzFoto: Profimedia.cz

Další herci

K netopýřímu muži patří také kočičí žena. Role catwoman se ujala herečka Zoë Kravitz (31), dcera slavného hudebníka Lennyho Kravitze (55), která se objevila například ve filmu Fantastická zvířata a kde je najít (2016) nebo v seriálu Sedmilhářky (2017–2019). Na ikonickou roli se herečka pečlivě připravovala a pravidelným cvičením se snažila dostat do špičkové formy. Mimochodem, tohle jsou nejlepší seriály do karantény.

A koho tam máme dál? Těšit se můžete například na Paula Dana (35) jako Edwarda Nashtona, který je známější jako zločinec a notorický Batmanův nepřítel Riddler (v překladu Hádankář).

Fešák Colin Farrell (43) si zahraje ne tolik fešáckou postavu Penguina (Tučňáka), génia, ale o nic menšího padoucha, než je Riddler. Tuto postavu si v minulosti zahrál například Danny DeVito (75) ve filmu Batman se vrací (1992), protože má v popisu, že je malá, zavalitá, s krátkýma nohama a rukama a špičatým nosem. Bude tedy velmi zajímavé, jak se toho v případě Colina Farrella maskéři zhostí.

Foto: Profimedia.cz

Nedávno se na veřejnost dostalo foto nového batmobiluFoto: Profimedia.cz

Když jsme u Colina Farrela, podívejte se, z kterých sexy zlých hochů jdeme do kolen. Najdete tam svého favorita?

Reklama

Načítám