Hlavní obsah

Nový dům bylo třeba zařídit. Designérkám se to povedlo maximálně útulně

Foto: Archiv studia Ambience Design (18x)

Krásně prosvětlené prostorné novostavbě bylo třeba vtisknout charakterFoto: Archiv studia Ambience Design (18x)

Reklama

Poté, co si manželé pořídili novostavbu za Bratislavou, přemýšleli, jak zatím chladné a velké prostory co nejvíce přizpůsobit svým představám. Můžete se přesvědčit, že se jim to povedlo na jedničku.

Článek

Zařizování interiéru velkých prostorů není pro neznalého v oboru jednoduché. Pořízením vysněného domu by totiž práce se zařizováním nového bydlení neměla skončit. Ideální je přizvat si na pomoc odborníky, kteří umí s prostorem pracovat a dokážou poradit i své rady realizovat.

Designérky ze studia Ambience Design Zuzana Wiesnerová a Jitka Kobzová se takto chopily proměny interiéru novostavby za Bratislavou.

Foto: Archiv studia

Moderní stavba se nachází v lokalitě nových domů za BratislavouFoto: Archiv studia

Světlý dub v celém domě

„Vzhledem k tomu, že interiérový mobiliář do značné míry předurčovala stávající keramická podlaha působící studeným, neútulným dojmem, rozhodly jsme se pro jednotný dezén světlého dubu, který interiér celkově zjemňuje," říkají designérky. „Jednotné tvarosloví i dezén vybavení prostupuje celým domem,“ dodávají návrhářky.

Dětské malby na stěnách pro rodinnou atmosféru

Největším a nejotevřenějším prostorem v domě je tradičně obývací pokoj, má 44 m2 a je spojen s jídelnou. Designérky nechaly stěny opatřit jemně tónovanou výmalbou pro zachování světlosti a vzdušnosti prostoru a k vytvoření kontrastu zvolily výraznější nábytek a barevné doplňky.

Velká sedačka Phontos byla umístěna do prostoru a jasnou volbou byl tmavší odstín modrošedé barvy, která doposud jen světlé valéry rozrazila, a vymezila tak spolu s kobercem a křeslem Kim odpočinkovou zónu.

Foto: Archiv studia

Na přední stěnu baru, oddělující kuchyni od obývací části, použily designérky motiv z dětské malby vytištěné na plátno (barová židle Aava Arper, cena 8820 Kč/ks)Foto: Archiv studia

Foto: Archiv studia

Do obývacího pokoje se hodila velká tmavě modrá sedačka, která svým umístěním zároveň vyčlenila odpočinkovou zónu (sedačka Phontos s vyjížděním sedákem, cena 62 559 Kč, křeslo Kim od výrobce Polstrin, cena 19 763 Kč)Foto: Archiv studia

Protože jsou členy rodiny dvě malé děti, které rády tvoří, využily toho designérky také v interiéru. Jejich obrázky visí na celé jedné stěně obýváku, a jedna z maleb byla dokonce přenesena na plátno, které nyní pokrývá čelní stranu baru. Ta je navíc podsvícena LED diodami, a celek tak navozuje rodinnou atmosféru.

Foto: Archiv studia

Takto velkým prostorům je třeba vymyslet dostatečné osvětlení. To zde zajišťují minimalistická závěsná svítidla a přírodní světlo pronikající skrze řadu velkých francouzských okenFoto: Archiv studia

Odlehčení kuchyně proměnou stropu

Zásadní proměnou prošla i kuchyně, která působila trochu usedle a trpěla nedostatkem osvětlení, ačkoli byla prakticky nová. Díky využití technologie vypínaných stropů Clipso v kombinaci s LED osvětlením získala kuchyně dostatek světla a čistě hladký strop.

Zachováno bylo také maximum původního vybavení. Vyměnila se pouze dvířka a pracovní deska a kuchyně nyní vyhovuje po praktické i designové stránce mnohem více.

Foto: Archiv studia

Kuchyně je skutečně velká. Má 13 m^2 a přírodní světlo jí svědčí. Přestože byla prakticky nová, byla pozměněna do praktičtější a estetičtější podobyFoto: Archiv studia

Čelo postele? Noční stolky a peřiňák dohromady

Ložnice v patře má šatnu o velikosti 7 m2 a speciální noční stolky zabudované v čele postele. „Klasické noční stolky po stranách lůžka zde nemohly být použity kvůli nezvyklým dispozicím s dveřmi z obou stran. Čelo postele nyní slouží nejen jako odkládací plocha, ale i jako peřiňák,“ říkají designérky z Ambience Design. K ložnici patří také prostorná koupelna v neutrálním béžovém odstínu, která byla součástí původního vybavení domu.

Foto: Archiv studia

Kvůli dveřím z obou stran bylo třeba důmyslně vyřešit noční stolky. Ty jsou nyní součástí čela postele (čalouněná lavice Otto, cena 11 950 Kč)Foto: Archiv studia

Foto: Archiv studia

Pokoj, ze kterého je nyní herna, bude v budoucnu druhým dětským pokojem. V současnosti ale také slouží jako studijní koutek dítěte raného školního věkuFoto: Archiv studia

Dětské pokoje má dům dva, ale děti stále ještě spí společně, zatímco ze druhého pokoje je herna. Pokoj, ve kterém sourozenci spí, je hravý a pohádkový, herna je primárně střídmá a neutrální. Výhodou je zařízení obou dětských pokojů tak, aby v budoucnu, při rozdělení na dva dětské pokoje, nebylo třeba výraznější investice.

Jak se vám to bydlení líbí?

Reklama

Načítám