Hlavní obsah

Nový hit ve cvičení: Les Mills!

Foto: Les Mills

Nový celosvětový hit ve cvičení i v České republice - Les MillsFoto: Les Mills

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celosvětový hit ve cvičení – programy Les Mills jsou již konečně i u nás v České republice. Vyzkoušeli jsme je pro vás a z lekcí přinášíme i videoreportáž.

Článek

O programu Les Mills jsem se poprvé doslechla od kamarádky instruktorky aerobiku, která se před nedávnem vrátila z ročního pobytu v Austrálii. Tvrdila, že jde o úžasný koncept skupinového cvičení, který nabízí několik druhů cvičebních lekcí od vytrvalostních, silových, tanečních až po ty klidnější a méně náročné. Tehdy jsem si říkala, co na tom může být tak zvláštního, skvělého, a hlavně jiného...?

Vždyť u nás také cvičíme jógu, pilates a z aerobních lekcí je také celkem na výběr. Její nadšení jsem pochopila až tehdy, když jsem měla možnost Les Mills na vlastní kůži vyzkoušet i já. Koneckonců, jak jsem se zapotila, uvidíte na videu.

Milion klientů týdně

Od letošního jara se s programem Les Mills můžete setkat i u nás, a to v síti fitness center Holmes Place. „Chtěli jsme našim klientům představit i něco jiného, než na co jsou zvyklí z ostatních fitness center, a vzhledem k tomu, jak jsou Les Mills programy úspěšné ve světě, dlouho jsme neváhali,“ říká instruktorka Ria Hrušovská, která je hlavní školitelkou a prezentérkou těchto programů. „Čísla ostatně mluví za vše. S Les Mills se můžete setkat v 80 zemích světa a každý týden je navštěvuje více než milion klientů.“

Ve světě deset, u nás zatím tři

Program Les Mills zahrnuje celkem 10 typů lekcí, u nás se zatím cvičí tři – BodyPump, BodyCombat a BodyBalance. „Vybrali jsme ty nejúspěšnější formáty lekcí, tak aby si mohl vybrat skutečně každý. Ať už se chce rychle dostat do formy a získat fyzičku, nebo mu jde spíše o zklidnění a sladění mysli se silou,“ vysvětluje Ria, proč právě tyto tři druhy lekcí.

Foto: Les Mills

V programech Les Mills si vybere opravdu každýFoto: Les Mills

BodyPump:BodyPump lekce je celosvětově nejoblíbenější, a to pravděpodobně kvůli tomu, že při ní posílíte kompletně celé tělo. I mě osobně nadchla nejvíc…„Během jedné lekce BodyPump můžete spálit až 600 kalorií! Kromě toho zesílíte a vytvarujete postavu. I když na vás může velká nakládací činka působit hrozivě, nebojte se jí. Zvyšovat na ní váhu doporučujeme až po šesti týdnech cvičení,“ uklidňuje Ria.

BodyCombat:Druhou lekcí, kterou můžete v Čechách vyzkoušet, je BodyCombat. Velmi intenzivní hodina, která kombinuje kardio a prvky z řady bojových sportů – karate, boxu, taekwonda a podobně. „Stačí si před sebou představit nějakého soupeře, a pak se do toho pořádně opřít. Budete kopat, skákat, provádět údery rukama i boxovat. Nic pro něžné povahy, i když je nepřítel jen imaginární,“ upozorňuje instruktorka. Už po deseti minutách z vás pot jenom poteče. Stejně jako ze mě…

BodyBalance:Poslední lekcí je BodyBalance, která vychází z jógy, tchaj-ti, pilates. Při velmi příjemné hudbě zlepšíte svou pružnost, ale i pevnost těla. Každá lekce se skládá ze 45 minut jednoduchého, ale náročného cvičení a 10 minut odpočinku a rozjímání. „BodyBalance doporučuji všem, kteří hledají nejen pohyb, ale i pohodu a uvolnění,“ říká Ria. „Znatelné výsledky ale pocítíte teprve tehdy, když budete lekce navštěvovat alespoň dvakrát týdně.“ Ostatně, to platí u jakéhokoli cvičení.

Nová choreografie každé tři měsíce

Zdá se vám, že to musí být po chvíli nuda cvičit stále totéž? „Tři měsíce jsou ideální doba na to, aby se člověk naučil všechny cviky provádět správně, pamatoval si choreografii a cvičení si skutečně užíval. A nudit se vás instruktoři rozhodně nenechají,“ tvrdí Ria. „Po čtvrt roce se kompletně mění choreografie i hudba, takže opět dostanete nový impuls do cvičení.“ Parádní je to, že se hudba i choreografie mění současně celosvětově, takže víte, že zrovna cvičíte naprosto totéž, co vaše kamarádka na opačné straně zeměkoule.

A co na Les Mills nejvíce zaujalo mě? Především naprosto skvělá hudba plná nejnovějších hitů a také skutečně originální cviky, které na jiných lekcích nenajdete. A v neposlední řadě elán a nadšení Rii, která všechny tři lekce vedla a dokázala z nás „vyždímat“ opravdu všechno…

Že vám to nestačilo? Zkuste třeba švihadlo – super video zkoukněte v článku Nebaví vás běhání? Zkuste švihadlo!. A pokud na sobě už nějakou dobu makáte, ale efekt nikde, podívejte se do článku Cvičíte a nehubnete? Možná děláte tyhle chyby!.

Vyzkoušeli jste už lekce Les Mills? Jak se vám líbily?

Reklama

Související témata:

Načítám