Hlavní obsah

Obdivujeme! Tohle je nejstarší modelka v New Yorku

Foto: bp.blogspot.com

Jacquie Murdock vždycky snila o tom, že se stane modelkou. Teď se jí sen splnilFoto: bp.blogspot.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je nejstarší modelkou žijící v městě módy – New Yorku. Své první kampaně se dočkala v 82 letech, ale přesto šarmantní seniorka vypadá, jako by pózovala celý život!

Článek

Krásná, 175 centimetrů vysoká dáma pózuje s rukou v bok, květinou ve vlasech, veselým výrazem a hlavou mírně zakloněnou. Jacquie „Tajah“ Murdock vypadá jako žena, která se modelingu věnovala odjakživa. Ve skutečnosti tato Newyorčanka právě dostala svou první modelingovou zakázku – ve věku 82 let! Vybrala si ji francouzská módní značka Lanvin pro svou podzimní reklamní kampaň. Sen této osmdesátnice o tom, že bude známou modelkou, se tak konečně uskutečnil.

Na celou kampaň se můžete podívat na videu!

Lanvin vsadil na obyčejné lidi

Umělecký šéf značky Lanvin Alber Elbaz si pro svou poslední kampaň nečekaně vybral skutečné lidi. Jeho „bláznivá rodina“ zahrnuje kromě Jacquie třeba i neznámého číšníka, kloboučníka a amerického přistěhovalce.

Je to ale právě Jacquie Murdock, babička 10 dětí, která poté, co magazíny poprvé otiskly její snímek, na němž má těsné zelené šaty, výrazné náušnice a drží kožešinovou štolu, vyvolala největší pozdvižení. Kráska jamajského původu, která se narodila v Harlemu, řekla New York Post, že si stále připadá, jako by jí bylo dvacet. „Druhý den jsem si ukazovala na ty ,staré lidi'. Zapomněla jsem, že jsem jednou z nich!" žertovala.

Foto: dailymail.co.uk

Jacquie, nová hvězda podzimní kampaně značky LanvinFoto: dailymail.co.uk

Jacquie Murdock, která se mimo jiné objevila i na blogu a v knize známého bloggera Ari Setha Cohena, který se soustředí na stylové seniory (článek o jeho krásných seniorkách najdete zde), ale říká, že na toto uznání čekala dlouho a tvrdě na něm pracovala. „Hodně lidí se na mě podívá a myslí si, jaký jsem musela mít okouzlující život," říká. „Ale na všem musíte pracovat, nic nepadá jen tak do klína."

Nedostala šanci

Jacquie tvrdí, že to byla právě tmavší barva kůže, kvůli které nedostala v modelingu šanci dřív. „Chtěla jsem se stát další Josephine Bakerovou nebo známou modelkou chodící po mole, ale pro barevné ženy neexistovala příležitost,“ řekla Daily Beast. Poté, co neuspěla se svým snem být modelkou, začala tančit a vystupovat ve slavném harlemském Apollo Theatre.

Protože na sobě chtěla pracovat a vzdělávat se, absolvovala prestižní Newyorskou univerzitu. Navzdory akademickým znalostem si ale paní Murdock pořád udržela zájem o svět módy a její názory jsou neochvějné. „Nikdy mě neuvidíte v džínách, pokud tedy nejsou bílé, protože je to příliš běžné,“ říká. „Stejně nosím většinou šaty. Líbí se mi být jiná. Mám na módu dobré oko, a je mi jedno, jestli je to levné nebo drahé."

Míří do Paříže

Nejstarší modelka New Yorku řekla serveru Fashionista.com, že při focení kampaně pro Lanvin prožila krásné chvíle. „Alber Elbaz mě pořád líbal a říkal: Miluji tě, miluji tě, miluji tě! Když se se mnou přišel rozloučit, zeptal se: Co bude dál? Odpověděla jsem: Paříž, to je to, co bude dál!"

Kromě tance a přednášení v harlemském Jazz muzeu tedy Jacquie, která trvá na tom, že nikdy nepůjde do důchodu a zrovna píše monografii, možná dobude i hlavní město módy.

Líbí se vám tahle dáma a její životní filozofie?

Reklama

Načítám