Hlavní obsah

Oblečení, které sluší ve 20 i 50? Tady je!

Foto: Nikola Šrajerová

Maminka a dcera. Mohou nosit stejné kousky? S vhodným stylingem určitě!Foto: Nikola Šrajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě generace, jeden a ten samý kousek oblečení. Může tahle rovnice vůbec fungovat? Určitě! Vyškrtněte ze slovníku pojem „příliš stará“ a bez obav si pořiďte módní sukni, šaty nebo zářivé lodičky.

Článek

Samozřejmě nemluvíme o nevhodně krátké minisukni nebo výstřihu až k pupíku. Vynecháte-li ale podobné extrémy, neexistuje důvod, proč byste si v padesátce (a samozřejmě i po ní) nemohly dovolit módní oblečení.

Zářným příkladem jsou naše čtenářky – seniorka a juniorka. Než nás nařknete z nedostatku taktu, prozradíme vám, že právě takhle se naše dnešní dvojice se smíchem rozlišuje. Maminka s dcerou jsou totiž jmenovkyně. Zatímco čtyřiadvacetiletá Pavlína studuje, její maminka, která bude za rok slavit padesátiny (no nevypadá úžasně?), pracuje v mateřské školce. A jak jsme postupovali? Stylistka pro čtenářky vybrala základní kousek oblečení, který doladila pokaždé jinak. Inspirovat se tak můžete dvěma variantami zároveň.

Módní geometrie

Věk nevěk, pokud máte štíhlé nohy, nebojte se je – alespoň čas od času – ukázat. Délka těsně nad kolena je lichotivá, stejně jako decentní rozparek. Geometrické tvary jsou v módě a sluší jak dceři, tak i její mamince. Oběma dámám jsme navíc dopřáli výrazné boty, které celek rozzáří. A jak si stylistka poradila s pojetím obou outfitů? Zatímco pro mladší Pavlínu vybrala plisovaný top, její maminku oblékla do elegantnějšího kabátku.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: maminka – sukně (Mohito, 799 Kč), kabátek (Mohito, 1299 Kč), boty (ASOS, 3658 Kč), dcera - sukně (Mohito, 799 Kč), top (Marks & Spencer, 599 Kč), boty (Aldo, 2399 Kč), kabelka (ASOS, 1001 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Foto: archiv firem

Boty ve výrazných barvách osvěží každý outfit!Foto: archiv firem

Krátké šaty? Ano, ale…

Oběma čtenářkám slušely i splývavé šaty v krátké délce. Zatímco juniorku jsme vyzbrojili jen podpatky a doplňky, Pavlína starší si k šatům oblékla ještě kalhoty. Pozor, k volným střihům volte zásadně jen ty super úzké. Pokud chcete vyrazit bez kalhot, dejte přednost šatům, které jsou alespoň o píď delší než ty naše. S krátkými sukněmi se od určitého věku vyplatí nakládat opatrně.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: maminka – šaty (F&F, 699 Kč), boty (Aldo, 1999 Kč), kalhoty (F&F, 649 Kč), náramky (Topshop, 365 Kč/set), dcera – šaty (F&F, 699 Kč), kabelka (ASOS, 1733 Kč), boty (Guess by Marciano, 4850 Kč), náušnice (ASOS, 962 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Objemná sukně do pasu

Do třetice si tahle sympatická dvojka vyzkoušela objemnou sukni do pasu. V případě mladší Pavlíny ji stylistka doplnila módním zkráceným topem, druhou variantou byl jednoduchý rolák s krátkým rukávem. Co jsme u obou čtenářek zachovali, byly podpatky, které jsou k obdobným sukním nezbytné. Maminku jsme obuli do trendy lodiček s metalickým leskem, dcera si zapózovala v srdíčkových „plastovkách“.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: maminka – sukně (Mohito, 899 Kč), rolák (Marks & Spencer, 899 Kč), boty (Marks & Spencer, 899 Kč), psaníčko (Aldo, 1199 Kč), prsten (Swarovski, info o ceně v obchodě), dcera - sukně (Mohito, 899 Kč), top (Marks & Spencer, 899 Kč), boty (Mel, 1799 Kč), kabelka (Mohito, info o ceně v obchodě), náušnice (Aldo, 399 Kč/sada 3 párů)Foto: Nikola Šrajerová

Foto: archiv firem

Sukně do pasu sluší v každém věku. Která se líbí vám?Foto: archiv firem

Chcete se stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si nové trendy, líčení i roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Načítám