Hlavní obsah
Foto: Iaroshenko Maryna, Shutterstock.com

Foto: Iaroshenko Maryna, Shutterstock.com

Smažený kapr k Vánocům prostě patří. Ale co když chcete být mírní vůči svému tělu a hmotnosti? Zvolte light variantu!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 200 g kapra
    4
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 5 g hladké mouky
    1
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 10 g olivového oleje
  • 1/4 ks citronu
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kapra omyjte, očistěte, nakrájejte na filety, osolte a potřete sekanými (sušenými) bylinkami. Jednotlivé porce obalte v mouce a vložte do pekáčku do rozpáleného oleje. Pečte v troubě dozlatova (můžete i grilovat na alobalu). Podávejte s citronem.

A jak pořídit toho správného kapra? V našem dalším článku se podívejte jak na to.

Související témata:

Načítám