Hlavní obsah

Ohrožená láska: 4 varovné signály, které nesmíte přehlížet

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Reklama

Začátky jsou vždycky krásné. Je to čiré štěstí, zamilovanost a vášeň. Nad nedostatky díky lásce máváte rukou nebo je vůbec nevidíte. Ale jakmile hormony odezní, dopad na zem bude tvrdý. Tohle jsou věci, které byste neměly podceňovat ani v nejvyšší zamilovanosti.

Článek

Znáte to. Máte pocit, že je naprosto dokonalý. Každý vtip, co řekne, vás pobaví, každá věta z jeho úst zní jako citát, který by se měl tesat do kamene. Navíc je tak moc sexy a vy byste nejradši strávila celý život v posteli – samozřejmě s ním.

Tohle je zamilovanost a s realitou mívá bohužel pramálo společného. Zkuste i přes rozbouřené hormony používat také mozek a především nepodceňujte následující věci. Zpočátku vám sice vadit nebudou, ale později vás budou dohánět k šílenství.

1. Nedochvilnost

Nikdy nepřijde na schůzku včas? Deset minut pro něj nic neznamená a půlhodina vlastně také ne? Pokaždé když někam jdete, vy jste připravená, ale na něj musíte čekat? Na začátku vztahu nad tímhle většina žen mávne rukou. Co je to čtvrthodina proti celému životu, který vás po jeho boku čeká!

Jenže přemýšlejte. Jestliže vy podobným nedostatkem netrpíte a sama jste dochvilná, po čase vám to poleze zatraceně na nervy. Navíc – když vás už teď, v době největší zamilovanosti, nechává čekat dlouhé minuty, tak jak dlouho to bude, až spolu budete třeba několik let a už se nebude tak snažit?

A především: jeho nedochvilnost bude ovlivňovat nejen jeho život, ale i váš a případně i vašich dětí. Jsou to všechny ty pozdní příchody do divadla, ujeté vlaky a autobusy, které vás měly dovézt na dovolenou, tisíce omluv vašim rodičům, kamarádům a blízkým, že jste se opět opozdili.

Samozřejmě to není důvod k rozchodu, ale musíte si v tom udělat jasno. Nedochvilnost je z velké části zlozvyk, kterému je možné se odnaučit.

Foto: Oleksandr Nagaiets, Shutterstock.com

Zpočátku vám nevadí na něj pořád čekat, zamilovanost je velkorysá. Ale později vás to bude pořádně štvátFoto: Oleksandr Nagaiets, Shutterstock.com

2. Alkohol

Skoro každý se občas napije a čas od času to holt trochu přežene. Pokud ale váš nový přítel nedokáže být jediný den bez skleničky, zpozorněte.

Teď je to fajn, chodíte na večírky a do barů spolu, je to koneckonců rande – ale jak to bude vypadat za pár let? Třeba až budete mít děti: vy s nimi budete doma a váš partner v hospodě. I odborníci tvrdí, že alkohol je v mnoha případech příčinou partnerských problémů a rozchodů. A to, co je na začátku vztahu zábava, může být později velký problém. S králem večírků je fajn randit, ovšem ne žít.

3. Nedodržování slibů

Jsou to v podstatě drobnosti. Zrušená a na jiný den přesunutá schůzka, fotbal místo kina, nákup, na který zapomněl, a podobně. Jenže na muže, s nímž chcete žít, se přece musíte spolehnout. Je potřeba, aby byl zodpovědný, a když něco řekne, aby to platilo.

Je to podobné jako s nedochvilností – nejde-li o profesionální lháře a muže, kteří vás prostě chtějí tahat za nos, lze se zodpovědnosti naučit. Když jim to ale budete od začátku tolerovat, nemají důvod, proč by své chování měnili.

Foto: Ditty_about_summer, Shutterstock.com

Když muž něco slíbí, mělo by to platitFoto: Ditty_about_summer, Shutterstock.com

4. Lenost

Možná to zní až příliš neromanticky a pragmaticky, ale od samého začátku si všímejte, jak to vypadá u něj doma. Jak „zachází“ s použitým prádlem, špinavým nádobím a podobně. Jak moc (a zda vůbec) u sebe doma uklízí, jestli si pere sám, nebo třeba nosí prádlo mamince? Tak, jak to má teď, to totiž bude vypadat i ve vaší případné společné domácnosti.

Když doma nehne prstem, nečekejte, že až se sestěhujete, změní se ve skřítka pomocníčka. Pokud už teď u něj cídíte koupelnu, rozhodně to budete po jeho boku dělat i po zbytek společného života.

Představujete si to jinak? Nastavte od samého začátku jasné hranice, rozdělte si povinnosti, dohodněte se, kdo co bude dělat. Po deseti letech soužití, až vám dojde trpělivost, se budete změny domáhat jen těžko. Jak se říká, starého psa novým kouskům nenaučíte.

Souhlasíte, nebo myslíte, že o nic nejde?

Reklama

Načítám