Hlavní obsah

Ohrožuje váš vztah nevěra? Podle těchto 10 signálů to poznáte včas!

Foto: Allexxandar, Shutterstock.com

Foto: Allexxandar, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myslíte, že byste poznaly, kdyby byl váš muž ve vztahu s vámi nespokojený? Kdyby měl v plánu vás opustit, kdyby vám zahýbal nebo se k tomu chystal? Jste si jisté, že ano? Varovné signály bývají mnohdy nenápadnější, než si myslíte. Na tohle vážně pozor.

Článek

Nemusí to být tak zřejmé, jak doufáte. Mnohdy se stává, že problémy ve vztahu, partnerovu nespokojenost či touhu po někom jiném vůbec nezaznamenáte. A pak můžete být velmi nemile překvapené. Britská sexpertka Tracey Cox popisuje deset signálů, které značí, že má váš protějšek zaječí úmysly, hodlá vám být nevěrný, nebo už dokonce milenku má. Týká-li se vás šest a více z nich, nejspíš se u vás opravdu chystá něco nehezkého.

1. Mluví o někom novém. Často a hodně

Když má někdo milenku či milence, svému oficiálnímu protějšku o téhle bokovce samozřejmě neřekne ani slovo. Ale v té prvotní fázi, kdy jen potkal někoho zajímavého a sympatického, je to jinak. Je nadšený a je to samé „Soňa říkala“, „Soňa dělala“, „Soňa nedělala“. Ten člověk se mu líbí, ale ještě mu vůbec nedochází, že to zalíbení není tak nevinné, jak si myslí.

A jakmile o téhle osobě přestane mluvit, s největší pravděpodobností už je pozdě. Soňa není jen úžasná kolegyně, ale nejspíš už i milenka.

2. Něco ve vašem vztahu chybí

Muži i ženy si milence či milenky hledají proto, že u nich najdou něco, co jim ve vztahu schází. Jestli jste s manželem neměli poslední dva roky sex, je dost zřejmé, že ta přitažlivá zrzka, co s ním v kanceláři flirtuje, pro něj bude velkým lákadlem.

Nemusí to ale být jen sex. Mluvil váš partner někdy o tom, že mu s vámi něco chybí, něco není úplně v pořádku? Buďte ve střehu, možná má v plánu to někde najít.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

To, že máte s partnerem hodně sexu, neznamená, že vám nezahneFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

3. Extrémní změna nálady

Byl váš partner smutný, viditelně nespokojený a na dně, ale najednou je veselý, rozverný a zjevně spokojený? Možná ho někdo rozveselil (a vy jste to nebyla). Jestli ho v práci povýšili, asi můžete být v klidu, ale co když k takové změně nálady nemá žádný „normální“ důvod? A pozor, neuklidňujte se tím, že je na vás hodnější, milejší a láskyplnější. Může se jen cítit provinile!

4. Energii do vztahu dáváte jen vy

Ten, kdo se o vztah stará, pečuje o něj a dává do něj energii, málokdy zahýbá. Problém je v tom, že je tak zaujatý budováním vztahu – vytvářením pohodové atmosféry, podporou rodiny, finančním plánováním a podobně, že zapomíná na toho, s kým tuhle rodinu buduje. A tak se jeho partner cítí zanedbávaný a může začít hledat pozornost jinde.

5. Instinkt vám říká, že něco je špatně

Hodně lidí, kteří podezírají svůj protějšek z nevěry, má pravdu. Možná nemáte důkazy, ruku do ohně byste za to nedaly, ale cítíte, že něco je jinak, něco je špatně. Pokud nejste chronicky žárlivá, svému instinktu důvěřujte. Ženy se v tomto směru málokdy mýlí (bohužel).

Foto: stefanolunardi, Shutterstock.com

Ženy mají extrémně vyvinutý šestý smysl, který není radno podceňovatFoto: stefanolunardi, Shutterstock.com

6. Méně mluví

Už vám tolik nepovídá o tom, co za celý den prožil, koho potkal, jak se měl, co jeho šéf, co kolegové a podobně? Snaží se tak co nejméně riskovat, že mu během „nezávazného pokecu s manželkou“ unikne informace, která by prozradila, že se třeba až moc stýká s kolegyní nebo s prodavačkou z trafiky, kde si každé ráno kupuje noviny.

7. Změnil návyky

Jestli váš partner roky chodil běhat v pět ráno a najednou vyráží v sedm večer, nemusíte být žádný Einstein, abyste poznaly, že se děje (či chystá) něco nepěkného.

8. Změnil svůj vzhled

Všímejte si drobných změn, nemusí jít o kompletní změnu image. Shodil dvě tři kila? Přidal si zátěž na činkách? Možná si koupil pár nových košil, aniž byste mu řekla, že by to měl udělat. Nejspíš to značí, že se mu někdo líbí a chce na něj udělat dojem.

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Dbá o sebe víc než kdy dřív? ZpozorněteFoto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

9. Chce víc sexu

Když vám to klape v posteli, není důvod, proč by vám měl být muž nevěrný. Když má sex doma, už ho nebude potřebovat jinde. Tahle teorie bohužel neplatí všeobecně. Hodně lidí je po nevěře doma vášnivější, protože prostě s jídlem roste chuť.

10. Přátelé trousí rady

Pokud byl někdy váš partner s někým viděn, nebo se někomu zmínil, že třeba není doma úplně spokojený, případně že se mu líbí nová kolegyně, mezi přáteli se to rychle rozkřikne. A někteří vás budou chtít varovat – ovšem nenápadně.

Takže jakmile vám kamarádka začne říkat něco ve smyslu „četla jsem o statistikách nevěrnosti, zahýbá snad každý, může to potkat kohokoli“, zbystřete.

Byl vám někdy partner nevěrný? Poznala jste to, nebo to byl šok?

Reklama

Související témata:

Načítám