Hlavní obsah
3,2
(96)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Hrníček jako měrka? Jednoduchý a rychlý způsob, jak připravovat moučníky. Upečte si společně s dětmi olejovou bublaninu s ovocem.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 buchtu
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1,5 plechovky jahodového kompotu
Článek

Postup

01.

Aby vše šlo jako po másle, nejdřív zapněte troubu na 180 stupňů Celsia a nechte ji rozehřát. Mezitím vymažte a vysypejte formu, do mísy rozklepněte vajíčka, přisypte cukr a asi 2 minuty šlehejte ručním šlehačem, až vznikne světle žlutá pěna. Do té zašlehejte olej a mléko a nakonec i mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva.

02.

Těsto, které je poměrně řídké, nalijte do připravené formy a navrch poházejte ovoce (kompotované nejdřív slijte od nálevu). Bublaninu vložte do trouby a pečte asi 35 minut, až má zlatavý povrch. Poprašte moučkovým cukrem.

Reklama

Související témata:

Načítám