Hlavní obsah

Olejová bublanina s ovocem

Hodnocení:
(53)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Hrníček jako měrka? Jednoduchý a rychlý způsob, jak připravovat moučníky. Upečte si společně s dětmi olejovou bublaninu s ovocem.

Ingredience pro:
1 buchta
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • moučkový cukr
  • 1.5 plechovky jahodového kompotu
Článek

Postup

Krok 1: Aby vše šlo jako po másle, nejdřív zapněte troubu na 180 stupňů Celsia a nechte ji rozehřát. Mezitím vymažte a vysypejte formu, do mísy rozklepněte vajíčka, přisypte cukr a asi 2 minuty šlehejte ručním šlehačem, až vznikne světle žlutá pěna. Do té zašlehejte olej a mléko a nakonec i mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva.

Krok 2: Těsto, které je poměrně řídké, nalijte do připravené formy a navrch poházejte ovoce (kompotované nejdřív slijte od nálevu). Bublaninu vložte do trouby a pečte asi 35 minut, až má zlatavý povrch.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama