Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Čekáte návštěvu? Prozradíme vám recept na rychlou tapenádu, která je perfektním pohoštěním třeba k vínu.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g oliv černých
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 ks citronu
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 lžička čerstvých bylinek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 ks sušených rajčat v oleji
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Olivy, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, petržel, bylinky, olej a nakrájená rajčata rozmixujte a dochuťte čerstvě mletým pepřem a solí. Tapenáda chutná nejlépe s opečeným chlebem a vínem.

 Místo sušených rajčat můžete pro dochucení přidat i ančovičky nebo kapary.

Načítám