Hlavní obsah

Olivová tapenáda

Hodnocení:
(0)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Čekáte návštěvu? Prozradíme vám recept na rychlou tapenádu, která je perfektním pohoštěním třeba k vínu.

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g oliv
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 citronu
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička bylinek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 sušená rajčata v oleji
  • pepř
  • sůl
Článek

Postup

Olivy, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, petržel, bylinky, olej a nakrájená rajčata rozmixujte a dochuťte čerstvě mletým pepřem a solí. Tapenáda chutná nejlépe s opečeným chlebem a vínem.

 Místo sušených rajčat můžete pro dochucení přidat i ančovičky nebo kapary.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.