Hlavní obsah

Opravdu ženy preferují grázlíky? Časy se možná mění!

Foto: sakkmesterke, Shutterstock.com

Muži se suverénním chováním a vysokým sebevědomím odjakživa ženy bavili víc než tiší moulovéFoto: sakkmesterke, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mužnost, nadřazenost, ochota a touha podstupovat nebezpečí… Opravdu tohle ženy na mužích (ještě stále) obdivují? Není snad lepší žít s milujícím „citlivkou“? Tohle jsou priority současných žen!

Článek

Kdysi někdo řekl, že ženy preferují grázlíky, a od té doby se tohoto tvrzení nemůžeme zbavit. Jedna studie za druhou tvrdí, že mužnost, strniště a riskantní chování dámy prostě zbožňují, což vyplynulo i z jednoho novějšího výzkumu uskutečněného v Belgii na univerzitě v Gentu.

„Nebezpečné, škodlivé a rebelské chování jako pití a kouření dělá muže přitažlivějšími,“ tvrdí vedoucí studie Eveline Vincke s tím, že muži-hajzlíci se tváří sexuálně přesvědčivě, čímž zvyšují svoje šance na „páření“.

Kromě touhy velí už i rozum

S tím souhlasí i profesor sociologie ze Státní univerzity v New Yorku, který tvrdí, že souvislost mezi nebezpečným chováním, mužstvím a sex-appealem je historický. Podle něj je to součást mužské identity. Ten nejlepší totiž vždycky musí být agresivní, jinak v konkurenci neobstojí. A ženy před ním tají. Nebo kdysi tály – a už to na ně neplatí? Příklady z praxe hovoří za vše!

„To víte, že se nám ženám líbí sexy muži, kteří nás fyzicky přitahují. I já jsem to tak měla, když jsem si podvědomě vybírala partnery na základě fyzické přitažlivosti a vzrušení. Ach, jaký to omyl,“ popisuje senior koučka partnerských vztahů a mentorka Hanka Wolf, která dodává, že ona osobně si na „hajzlících“ pěkně vymlátila zuby.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Vztah s grázlíkem ženy vždy přitahoval. Je to ale to nej pro život?Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Každá si to zkusí, ale…

„Pak jsem si uvědomila, že jsem vedle jemnějších mužů daleko klidnější a spokojenější. Uvědomila jsem si, že mohu lépe tvořit a život je obecně plnější,“ dodává odbornice na vztahy.

Volba mezi „hodným“ a „zlým“ tedy nejspíš podléhá zkušenostem, změně pohledu a možná i době. Dávno tedy neplatí, že prim hrají právě drsňáci. I ti „jemnocitní“ současné ženy okouzlují, akorát se vyznačují takovým malým nešvarem. Podle Hanky Wolf totiž potřebují víc času.

„Oni za vámi nepřijdou suverénně jako ti druzí. Oni si nejdříve musí být jistí, že je náklonnost oboustranná, a až pak se projeví. Víte, co to nás ženy učí? Trpělivosti. V dnešní době jsme se totiž naučily, že když se nám nějaký muž líbí, tak vykročíme a uděláme jejich práci za ně. Zde je však potřeba se zastavit, nadechnout a jenom zářit,“ dál popisuje koučka a přidává cennou radu.

Když se objeví někdo nový

„Nedělejte práci za muže, nechte je, ať vás dobývají. Dávejte jim najevo vaši přízeň úsměvy, pochopením, otevřenou řečí těla a dovolte jim být muži. Pokud hned skočíte někomu do náruče, jak můžete vědět, že je to pro vás ten skutečný muž pro život? Jste oba poblouznění vášní, která je však pro praktický život nedůležitá,“ objasňuje.

Spíš tedy dodejte odvahu muži tím, že mu dáte najevo svou přízeň. Stát totiž před krásnou, inteligentní a úspěšnou ženou může být pro nejednoho muže obrovská výzva.

Foto: Elaine Nadiv, Shutterstock.com

Když si vylámete zuby na egoistickém machovi, konečně oceníte milého a spolehlivého svobodného muže od vedleFoto: Elaine Nadiv, Shutterstock.com

Jak rozpoznat drzouna od zlata?

„Řekněte proto tomu citlivému, že je vám dobře v jeho přítomnosti a že s ním ráda trávíte čas. Jemný muž, který o vás stojí, tento přístup ocení, macho bude mlčet a zařadí zpátečku. Vaše směřování ke vztahu ho totiž dostatečně vyplaší. Toto je úžasný filtr, který funguje znamenitě,“ dál popisuje Hana Wolf a přidává ještě jeden poznatek z praxe.

„Čím dál častěji se setkávám s tím, že se dávají dohromady páry, kdy ona je krásná, inteligentní a vnímavá žena s velkým Ž, a tím, že si prošla setkáním s machem – jedním nebo i více, došla k tomu, koho vedle sebe vlastně chce. A světe div se, chodí mi čím dál tím víc fotek krásných a šťastných párů, kterým svítí oči radostí z toho, že jsou spolu,“ usmívá se koučka a téma uzavírá slovy: „Suma sumárum, citlivý, empatický, jemný a vnímavý, ale zároveň muž v tom, že má odvahu na to, říct: ,Tebe chci a mám tě rád.'“

A jak to s grázlíky máte vy, jsou pro vás sexy a neodolatelní?

Reklama

Načítám