Hlavní obsah

Originální česká trička: Z konopí i od designérů!

Foto: Kateřina Geislerová

Foto: Kateřina Geislerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte originální tričko, které bude vystihovat vaši náladu, postoj či myšlenky? Nebo byste jen rádi podpořili zlaté české ručičky? Pořiďte si nevšední trička od tuzemských značek. Máme super tipy.

Článek

Trička jsou základem šatníku. Ovšem některá ho mohou příjemně oživit a dodat vašim outfitům originální ráz díky svým potiskům či materiálu. Zapátrali jsme proto opět na českém módním poli a našli pět působivých značek, které nás zaujaly. Ať už materiálem, ilustrací, pestrým designem či ženským půvabem.

Vlastenecká Bohéma

Považujete se za patrioty a máte rádi trička s odkazem na naši historii či osobnosti? Pak svou pozornost zaměřte na značku Bohéma, která vznikla jako rodinný projekt. U příležitosti 100. výročí založení republiky se zrodil nápad dát nějakým způsobem najevo národní hrdost. A tak v rámci výročí 30 let od sametové revoluce vznikly první tři motivy včetně fotografie Václava Havla od Ondřeje Němce.

Foto: Archiv firmy

Oboje Bohéma, 399 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Oboje Bohéma, 399 KčFoto: Archiv firmy

Pestrobarevné Nebe Nebo

Z módní značky Nebe Nebo vás bude přecházet zrak, neboť vytváří, ve spolupráci s ilustrátory, malíři, grafiky a designéry z celého světa, umění na celopotištěném oblečení. Jejím zakladatelem je kreativec a spisovatel Petr Neckář, který ji uvedl na trh v roce 2017. Název prvně vznikl pro román, který Neckářovi vyjde letos na jaře v nakladatelství Pointa. Jednoduše má evokovat, že jaké si to uděláme, takové to máme.

Foto: Archiv firmy

Oboje Nebe Nebo, 1111 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Oboje Nebe Nebo, 1111 KčFoto: Archiv firmy

Konopná Bohempia

Na českém trhu můžete také narazit na trička z konopí od značky Bohempia, kterou v roce 2015 založil textilní inženýr Tomáš Rohal po letech zkoumání možného využití a výhod technického konopí. To se u nás historicky pěstovalo a běžně používalo na výrobu mnoha produktů od papíru a léčiv až po oblečení. Právě kvůli této historii se Tomáš pustil do výroby konopného oblečení, tenisek a doplňků. Nyní přidává na trička i vtipné nápisy reflektující současné dění.

Foto: Archiv firmy

Oboje Bohempia, 700 Kč; 750 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Oboje Bohempia, 850 Kč, 800 KčFoto: Archiv firmy

Od návrhářky Kateřiny Geislerové

Módní návrhářka Kateřina Geislerová vytvořila půvabnou kolekci triček, jež jsou doplněny o originální autorské grafiky v podobě vlčího máku, minimalistické figury ženy v klobouku či jemných květů decentně odkazujících na art deco. Volit pak můžete ze střihů regular, slim či oversize fit a dvou výstřihů – kulatého a véčkového. Trička padnou každé postavě a výběrem grafiky vyjadřují vaše rozpoložení, způsob myšlení a chuť vnímat módu jako hru.

Foto: Archiv firmy

Oboje Kateřina Geislerová, 2850 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Oboje Kateřina Geislerová, 2850 Kč; 2750 KčFoto: Archiv firmy

Ilustrace Tomski&Polanski

Za značkou Tomski se skrývají dva šikovní ilustrátoři, Lukáš Tomek a Ilona Polanská. Tvoří především autorské ilustrované plakáty, ovšem netradiční obrázky se později objevily také na různých předmětech včetně originálních triček. Takže pokud toužíte po tričku například s komisařem Columbem, neváhejte zavítat do jejich obchodu Illustrationshop.

Foto: Archiv firmy

Oboje Tomski&Polanski, 799 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Oboje Tomski&Polanski, 799 KčFoto: Archiv firmy

A jak kombinovat tričko s potiskem se zbytkem outfitu? Inspirujte se v našem módním videu!

Načítám