Hlavní obsah

Originální svícny skoro zadarmo aneb Jak rozzářit listí, kaštany a šišky?

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trávíte podzimní večery už víc doma, než venku? Poradíme vám, jak v interiéru vytvořit romantickou atmosféru! Zkuste si podle naší inspirace vyrobit domácí svícny a světelné dekorace.

Článek

Patříte k milovníkům různých svícnů, aromatických svíček či světelných dekorací? Pak nadešel ten pravý čas na jejich vlastnoruční výrobu. Klidně můžete přizvat i kamarádky či děti. Stačí, když se cestou domů zastavíte v parku či lese pro pár šišek, kaštanů, větviček a barevného listí.

Květinová mísa

Na tuto dekoraci si připravte skleněnou či keramickou mísu, svíčku ve skle (nejlépe voňavou) a umělé květy. My jsme použili ještě světelný kruh, který se zapojuje do zásuvky, ale není podmínkou.

Foto: Greta Blumajerová

Umělé květy stočte dokola po okraji mísy a doprostřed umístěte svíčku ve skleFoto: Greta Blumajerová

Zátiší se šiškami

Temné chodby i zákoutí příjemně zútulní světelná dekorace ze šišek. Stačí je naskládat dohromady s jakýmkoli světelným řetězem do velké skleněné dózy či láhve. Ze všeho nejdřív je však musíte důsledně zbavit broučků, kteří se v nich „zabydleli“. Stačí šišky rozložit na noviny na balkon či zahradu a nastříkat barevným či bezbarvým sprejem, případně je podle našeho návodu upečte v troubě.

Foto: Greta Blumajerová

Máte doma světelný řetěz? Neschovávejte ho až na Vánoce. Vložte ho do skleněné vázy spolu se šiškamiFoto: Greta Blumajerová

Zkuste plovoucí svíčky

Velmi levný svícen můžete vytvořit z kaštanů, oblázků a větviček, které lze nabarvit libovolnou barvou, jež bude například ladit s interiérem. Pak už jen vše ponoříte do vázy naplněné vodou a zapálíte plovoucí svíčku na hladině.

Foto: Greta Blumajerová

Jednoduché a přitom efektní osvětlení ve váze můžete obměňovat podle náladyFoto: Greta Blumajerová

Osvětlete barevné listí

Využili jsme dva kombinované svícny, které tvoří nerezový spodek a horní kryt z mléčného skla. Na ně jsme přivázali barevné listy, skrz něž krásně prosvítá světlo svíčky uvnitř. Podzimní listí ale můžete přivázat i ke skleněným kalíškům a obyčejným skleničkám od marmelády.

Foto: Greta Blumajerová

Osvětlené barevné listí navodí večer romantickou až magickou atmosféruFoto: Greta Blumajerová

Svícny z květináčů

Nevyužité větší svíčky naaranžujte do květináčů. Na dno dejte aranžovací hmotu a překryjte ji trochou sisalového vlákna. Pak už jen do svíčky zespodu zapíchněte párátko či kus špejle, to abyste ji v nádobě pořádně upevnili.

Foto: Greta Blumajerová

Květináč se svíčkou můžete dle své fantazie dozdobit různými dekoracemi. Budou se hodit například umělá jablíčka a hruštičky, větvičky vřesu a šiškyFoto: Greta Blumajerová

Také milujete večerní světýlka?

Reklama

Načítám