Hlavní obsah

Podzimní dekorace za pár korun ozdobí stůl v obýváku i komodu v předsíni. Inspirujte se!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim pro někoho znamená pochmurné a deštivé počasí, pro jiného radost z barevné přírody. Proto ji využijte v plné síle a přineste si domů krásné listy, kaštany i zářivě červené šípky. Ukážeme vám, jak z nich snadno vyrobit milé dekorace.

Článek

Příroda dokáže být velmi inspirativní, a proto se vydejte i s dětmi na procházku podzimním lesem – můžete tam nasbírat spoustu plodů i barevného listí. Pak už si jen připravte různé skleněné baňky, vázy, skleničky či mísy a ozdobte je dle své fantazie. Uvidíte, že váš domov bude rázem útulnější a nabitý přírodní energií. A vy si zároveň u společné tvorby s dětmi příjemně odpočinete a strávíte spolu hezké odpoledne. Navíc vás dekorace vyjdou na pár korun.

Šípky v mechu

Máte nějakou hezkou ozdobnou skleničku? Vyložte její stěny mechem a doprostřed dejte kousek aranžovací hmoty. Do ní zapíchejte šípky a sklenku oviňte mašlí či provázkem.

Foto: Tomáš Rubín

Šípky budou vypadat hezky čerstvé i usušenéFoto: Tomáš Rubín

Barevný svícen

Není nad to, když si navečer doma rozsvítíte svíčky či svícínky, které navodí příjemnou atmosféru. Stačí vzít skleničky, přilepit na ně oboustrannou lepenkou javorový list a postříkat barvou ve spreji. Do svícínku ještě nasypte aranžovací písek či kamínky a vložte čajovou svíčku.

Foto: Tomáš Rubín

Podzimní svícny vyniknou v červené a zlaté barvěFoto: Tomáš Rubín

Kaštany do vázy

Kaštany jsou na podzim skvělé nejen na výrobu zvířátek, ale i různých interiérových ozdob. Stačí vzít vázu či skleněnou baňku, do ní vložit menší skleničku a prostor mezi nimi vyplnit kaštany. Do nádobky uprostřed pak nalijte vodu a umístěte květinu.

Foto: Tomáš Rubín

Kaštanová váza je velmi jednoduchá a efektníFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Další variantou je, že do vázy vložíte místo skleničky na kytku malý květináč s vřesem. Můžete si do něj ještě zakoupit aranžovací jablíčka i hruštičkyFoto: Tomáš Rubín

Podzimní světlo

V předsíni na komodě se bude vyjímat krásná lucernička, kterou stačí naplnit žaludy, kaštany, jejich pichlavou slupkou i šiškami a mezi plody zamotat světelný řetěz s vlastním zdrojem na baterku.

Foto: Tomáš Rubín

Tuhle dekoraci bude obdivovat každá návštěva, přitom je její výroba doopravdy snadnáFoto: Tomáš Rubín

Mísa plná barev

Podzimní náladu v interiéru vykouzlí i hezky naaranžovaná mísa s malými dekorativními dýněmi – dozdobit je můžete listím i nabarvenými větvičkami.

Foto: Tomáš Rubín

K podzimu patří i malé barevné dýněFoto: Tomáš Rubín

Také na podzim vyrábíte různé sezonní dekorace?

Reklama

Načítám