Hlavní obsah
3,3
(3)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Krémovou omáčku ze smetany jsme ochutili ruskou pálivou hořčicí, ale můžete ji nahradit chilli pastou nebo libovolnou pikantní hořčicí. Možná to zní prapodivně, ale z výsledku budete nadšeni.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 1 ks cibule
  • 1 ks brokolice
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce pálivé hořčice
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička citronové kůry
K podávání
  • 2 hrsti mixu listových salátů
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Brokolici rozdělte na růžičky a uvařte je na skus, zchlaďte, slijte a nechte stranou. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a dozlatova ji orestujte na rozehřátém olivovém oleji. 

02.

Přidejte smetanu, naběračku vody z vaření brokolice a přiveďte k varu. Jakmile směs zhoustne, přidejte hořčici, černý pepř, citronovou kůru, kapary a ještě nechte krátce provařit. Nakonec směs promíchejte s brokolicí a těstovinami. Podávejte ozdobené  lístky řepy nebo šťovíku, rukoly apod.

Reklama

Načítám