Hlavní obsah

Inspirujte se u nejpověřenějších a zchlaďte se sicilským melounovým pudinkem! Zprvu jsme byli k nezvyklé úpravě trochu skeptičtí, ale tento chladivý nepečený dezert je snad ještě více osvěžující než samotný vychlazený meloun.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Melounový pudink
  • 2 hrnky melounu
  • 2 lžíce cukru
  • 1 špetka skořice
  • 1/2 ks limetky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
K podávání
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
    7
  • 1 hrst pistácií
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Melounovou dužinu rozmixujte (proto je lepší koupit meloun bez semínek, jinak ho ještě propasírujte přes sítko), přidejte cukr podle chuti a sladkosti melounu, špetku skořice, šťávu z poloviny limetky a škrob.

02.

Vlijte do hrnce a za stálého míchání asi 10 minut vařte do zhoustnutí.

03.

Rozdělte do skleniček (dané množství vystačí na dvě až tři porce) a nechte vychladnout.

04.

Podávejte vychlazené a ozdobené ušlehanou smetanou a sekanými pistáciemi.

Tip: Pro ještě svěžejší chuť přidejte během vaření několik lístků čerstvé máty, ta si s chutí melounu a limetky báječně rozumí.

Líbí se vám dezerty ve skleničce? Vyzkoušejte i borůvkový cheesecake do skleničky, jahodovou pěnu ze 3 surovin nebo bleskové tiramisu.

Související témata:

Načítám