Hlavní obsah

Osvěžující nepečený dezert: melounový pudink

Hodnocení:
(86)
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Inspirujte se u nejpověřenějších a zchlaďte se sicilským melounovým pudinkem! Zprvu jsme byli k nezvyklé úpravě trochu skeptičtí, ale tento chladivý nepečený dezert je snad ještě více osvěžující než samotný vychlazený meloun.

Ingredience pro:
2 porce
Na melounový pudink
  • 2 hrnky melounové dužiny
  • 2 lžíce cukru
  • 1 špetka mleté skořice
  • 1/2 limetky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
Na ozdobu
  • šlehačka
  • pistácie
Článek

Postup

Krok 1: Melounovou dužinu rozmixujte (proto je lepší koupit meloun bez semínek, jinak ho ještě propasírujte přes sítko), přidejte cukr podle chuti a sladkosti melounu, špetku skořice, šťávu z poloviny limetky a škrob.

Krok 2: Vlijte do hrnce a za stálého míchání asi 10 minut vařte do zhoustnutí.

Krok 3: Rozdělte do skleniček (dané množství vystačí na dvě až tři porce) a nechte vychladnout.

Krok 4: Podávejte vychlazené a ozdobené ušlehanou smetanou a sekanými pistáciemi.

Tip: Pro ještě svěžejší chuť přidejte během vaření několik lístků čerstvé máty, ta si s chutí melounu a limetky báječně rozumí.

Líbí se vám dezerty ve skleničce? Vyzkoušejte i borůvkový cheesecake do skleničky, jahodovou pěnu ze 3 surovin nebo bleskové tiramisu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama