Hlavní obsah
3,2
(106)
 

Inspirujte se u nejpověřenějších a zchlaďte se sicilským melounovým pudinkem! Zprvu jsme byli k nezvyklé úpravě trochu skeptičtí, ale tento chladivý nepečený dezert je snad ještě více osvěžující než samotný vychlazený meloun.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Melounový pudink
  • 2 hrnky melounu
  • 2 lžíce cukru
  • 1 špetka skořice
  • 1/2 ks limetky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
K podávání
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 hrst pistácií
Článek

Postup

01.

Melounovou dužinu rozmixujte (proto je lepší koupit meloun bez semínek, jinak ho ještě propasírujte přes sítko), přidejte cukr podle chuti a sladkosti melounu, špetku skořice, šťávu z poloviny limetky a škrob.

02.

Vlijte do hrnce a za stálého míchání asi 10 minut vařte do zhoustnutí.

03.

Rozdělte do skleniček (dané množství vystačí na dvě až tři porce) a nechte vychladnout.

04.

Podávejte vychlazené a ozdobené ušlehanou smetanou a sekanými pistáciemi.

Tip: Pro ještě svěžejší chuť přidejte během vaření několik lístků čerstvé máty, ta si s chutí melounu a limetky báječně rozumí.

Líbí se vám dezerty ve skleničce? Vyzkoušejte i borůvkový cheesecake do skleničky, jahodovou pěnu ze 3 surovin nebo bleskové tiramisu.

Reklama

Související témata:

Načítám