Hlavní obsah
2,9
(848)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Lehounká jahodová pěna chutná jako léto samo. A i když si na ty nejvoňavější české jahody ještě chvilku počkáme, už teď se můžeme těšit z jejich chuti. Tento nepečený dezert máte hotový během chvilky a kromě ovoce na něj potřebujete už jen cukr a bílky.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 bílky
  • 80 g cukru krupice
  • 125 g čerstvých jahod
Článek

Postup

01.

Bílky s cukrem dejte do ohnivzdorné skleněné nebo kovové mísy, tu vložte nad hrnec s vodou a přiveďte k varu. Elektrickým šlehačem je pak během zahřívání vyšlehejte do pevného lesklého sněhu.

02.

Dobře zralé jahody pokrájejte na kousky nebo rozmixujte, přidejte ke sněhu a došlehejte dotuha.

03.

Sundejte z vodní lázně a nechte vychladnout.

04.

Pěnu pak rozdělte do skleniček pomocí lžíce nebo zdobicího sáčku, obložte jahodami a ihned podávejte.

Tip: Dezert je určen k okamžité spotřebě. Tepelné zpracování bílků není samozřejmě při kontrolovaném původu vajec nutné, takže dezert klidně připravte bez vodní lázně jako u malinové pěny.

Co z jahod nejraději chystáte vy? Drobenkový koláč, jogurtovou bábovku nebo snad smetanový dort?

Reklama

Související témata: