Hlavní obsah

Otčím mě znásilňoval

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Poprvé Evu znásilnil v deseti letechFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla dítě a zároveň se stala milenkou svého otčíma. Poprvé využil situace, když Eva spala společně s matkou a otčímem v jedné posteli. V noci použil její ruku ke svému uspokojení. Několik dní nato ji znásilnil.

Článek

Výkřik do světa

Když vyšla kniha o pohlavním zneužívání v rodině, hodně se o tom psalo i mluvilo. Hlavní postavou se stala pětatřicetiletá Eva z malé vesnice na Jihlavsku. Syrově napsaná zpověď vznikala čtyři roky. Několikrát Eva své psaní přerušila a nechtěla pokračovat, nepříjemné vzpomínky se neustále vracely. Nakonec ale „výkřik do světa" pomohl Evě vyrovnat se s tím, co by se nikdy stát nemělo. A jak sama autorka říká, její kniha Nezletilá milenka aneb Dotyky zla by měla být jakýmsi mementem pro každého.

Tatínek, nebo zrůda?

Evina matka se podruhé provdala za o několik let staršího pána. Nejdříve sympatický nový tatínek se pomalu proměňoval v tyrana a devianta. Chvíli po Eviných desátých narozeninách ji poprvé znásilnil a nebylo to naposled. Celé to strašlivé peklo trvalo dlouhých šest let. Nejhorší na tom bylo, že si Evina matka ničeho nevšimla. Tím otčímovi nahrávala. Jeho chování k nevlastní dceři bylo naprosto šílené. Když Eva zatoužila po novém kole, otčím okamžitě využil situace. „Řekl mi, že mi ho koupí, když se s ním desetkrát vyspím," vypráví Eva jeden ze zážitků, které jsou popsány i v knize.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Matka Evě nevěřilaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Když chybí odvaha

I když Eva několikrát myslela na to, komu vše říct, nikdy nenašla odvahu. Napadlo jí svěřit se třídní učitelce, ale neudělala to. Několikrát se to snažila naznačit matce. Ta ale nechtěla nikdy nic slyšet. Až teprve na střední škole našla někoho, kdo si všiml, že s ní není něco v pořádku. Její učitel ji jednou o samotě vyzpovídal a zjistil, že Eva není jen obětí šikany, ale hlavně sexuálního zneužívání. Otčím byl odsouzen na pět let. Po třech letech byl z vězení propuštěn ze zdravotních důvodů. Brzy nato zemřel na rakovinu. I když byl pryč, Eva se už nikdy docela nevzpamatovala. K tomu přispělo i to, že jí matka nikdy neuvěřila a stavěla ji do role té, která ho sváděla.

Nezhojené rány

V osmnácti se poprvé pokusila o sebevraždu. Nakonec skončila v psychiatrické léčebně. Tam se seznámila s o šestnáct let starším Pavlem, který tam působil jako zdravotní bratr. A tak trochu paradoxně to byl on, kdo ji zachránil. Bez něj by svůj život nejspíš nezvládla. Po roce známosti se vzali. Za několik let nato se jim narodil syn. Přesto se Eva nikdy nezbavila sebevražedných myšlenek a určitých nepříjemných pocitů při sexu. Deprese už asi nikdy z jejího života nevymizí.

Setkaly jste se někdy s pohlavním zneužíváním? Co si o tom myslíte? Váš názor nás zajímá, napište nám na info@prozeny.cz

Související témata:

Načítám