Hlavní obsah

Otravné matky: Na svém Facebooku píší jen o dětech

Foto: thinkstock

Hlásáte do světa o každém pohybu svého dítěte? Nedivte se, že vám ubývají přáteléFoto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontrakce před porodem, první úsměv, slůvko, v horším případě ukázkové říhnutí, trápení s prdíky nebo aktuální výkon na nočníku. Víte, že dvě třetiny rodičů píšou na svůj Facebook výhradně o dětech?

Článek

„Víš, co ta naše Kamča zase řekla?“ chce pobavit Andrea tchyni jednou z perel své tříleté dcerky. Ale než se stačí nadechnout, tchyně ji zarazí. „Myslíš to, co jsi psala včera na Facebook?“ zeptá se. A tím rozhovor s moderní babičkou skončil...

Můj život jsou mé děti

Portál VoucherCodesPro.co.uk provedl výzkum mezi 2204 britskými rodiči, kteří používají Facebook a jejichž děti jsou mladší deseti let. A nejdůležitější výsledek? 67 procent, tedy celé dvě třetiny rodičů používají Facebook výhradně na to, aby tam psali o svých dětech. Ani zmínka o partnerovi, plánech nebo jiných zájmech! Naproti tomu jen 8 procent dotázaných se přihlásilo k tomu, že do svých statusů nikdy o dětech nenapsali ani slovo. Nejčastějším důvodem byla ochrana jejich soukromí nebo to, že by se kvůli nim za pár let mohly ratolesti cítit trapně.

Foto: thinkstock

Fotografie dětí nesmí na profilech rodičů chybětFoto: thinkstock

Co bývá nejčastěji obsahem?

  • Dětské pokroky a úspěchy
  • Běžné (vtipné) příhody, jaké přinesl den
  • Prosby o rady od ostatních rodičů
  • Fotky dětí
  • Prodej dětského oblečení a hraček, které už se doma nevyužije

Paradoxem je, že z výzkumu mimo jiné vyplynulo, že si 59 % dotázaných uživatele, kteří podobné statusy pravidelně píší, skrylo, nebo dokonce úplně odebralo z přátel.

A jak to máte vy? Píšete podobné statusy? Jaký byl nejotravnější a nejzvláštnější, co jste kdy na něčí zdi četli? Blokujete takové přátele?

Související témata:

Načítám