Hlavní obsah

Ozdobte dýně: V romantickém i rockovém stylu!

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavíte Halloween nebo prostě jen dlabete a zdobíte dýně s dětmi, abyste je zabavili? Anebo chcete netradičně a stylově vyzdobit dům a nehodláte za dekorace moc utrácet? V tom případě jistě uvítáte naši podzimní inspiraci na tvůrčí odpoledne.

Článek

Ať máte na Halloween jakýkoli názor, k podzimu u nás už dlabání dýní a vyrábění různých strašáků patří. A není nad zábavu, která děti na chvíli zaměstná a zabaví zároveň. Můžete tak společně strávit hezké kreativní odpoledne. Máme pro vás prima nápady, jak na to.

Tentokrát jsme ovšem dýně nedlabali ani nevyřezávali, ale rozhodli jsme se je namalovat a ozdobit zcela originálně a v různém stylu. Přinášíme vám tak tip na romantickou, rockovou, pohádkovou i strašidelnou dekoraci. Která se vám líbí nejvíce?

Romantická

Základem téhle dekorace je nabarvení okrasné dýně bílou akrylovou či temperovou barvou. Ještě mokrou barvu jsme posypali stříbrnými třpytkami, aby se více leskla. Pak už jen nalepíte blyštivé kamínky, jak se vám to líbí, a máte hotovo. A navíc to jde ulehčit: můžete totiž v textilní galanterii či papírnictví zakoupit už hotové samolepicí kamínkové dekorace ve tvaru různých květů i ornamentů. Ušetříte čas a výsledek bude luxusní.

Foto: Eva Malúšová

Dýně v luxusním provedení ozdobí každý moderní interiérFoto: Eva Malúšová

Rocková

Neméně zajímavý vzhled bude mít i dýně natřená akrylovou barvou načerno a posetá kovovými cvočky. Lze je pořídit v různých metalických barvách i vzorech v textilní galanterii. Zespodu mají drobné hroty, které se do dýně jednoduše zapíchnou a krásně drží. A když stopku natřete metalickou barvou, dotáhnete dílo k dokonalosti.

Foto: Eva Malúšová

Tahle dýně se tak trochu vymyká klasickému zdobeníFoto: Eva Malúšová

Kočičí

Roztomilá koťátka vykukující z vydlabaného pelíšku? Proč ne. Stačí na malé okrasné dýně namalovat fixem čumáčky, nalepit oči a fousky a do zářezů vložit papírová ouška. Pak už jen vystelte vydlabanou větší dýni slámou a koťátka do ní vložte. Velkou dýni jsme ještě ozdobili samolepicími dekoračními páskami (washi) a pomocí špejlí přichytili nad koťata poklop.

Foto: Eva Malúšová

Což takhle vyzdobit letos stůl či parapet pohádkovou dekorací s kočičkami?Foto: Eva Malúšová

Strašidelná

Dýni nejprve natřete bílou akrylovou barvou a po zaschnutí jí namalujte obličej fixy dle své fantazie. Přidejte čelenku se závojem – seženete ji už hotovou v obchodech se sezonními dekoracemi. A kouzelně strašidelná dekorace je na světě.

Foto: Eva Malúšová

Tato dýně je inspirovaná maskami, které si malují na obličej Mexičané na počest Dne mrtvých. Día de Muertos je něco mezi Halloweenem a DušičkamiFoto: Eva Malúšová

Vyzkoušíte některý náš nápad, nebo máte svůj osvědčený způsob, jak zdobit dýně?

Načítám