Hlavní obsah

Partnerství ve třech? Kromě milenky mohou váš vztah ohrozit i tyto 4 ženy!

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Vztah vám může zkomplikovat i jiná žena než jen potencionální partnerova milenkaFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři jsou na vztah moc. Jenže pozor, lásku vám neohrožuje jen klasický milostný trojúhelník vy, partner a jeho milenka. Je spousta jiných žen, které ho mohou narušit. Tohle jsou některé z nich.

Článek

Žít ve třech nechce asi žádná žena, nikdo nemá chuť se o partnera dělit. Nejen milenky jsou ale nebezpečné. Tohle jsou 4 další ženy, které představují riziko.

1. Matky

Je jedno, jestli jde o jeho či vaši matku. Jakmile nerespektují partnera svého dítěte, mají neustálou potřebu mluvit do vašeho vztahu, organizovat vám život a leckdy i házet špínu na svou snachu či zetě, je to problém. „Pokud si partneři nenastaví jasná pravidla a hranice ve vztahu k tchyni, může to někdy skončit i rozchodem,“ varuje vztahová koučka Jana Zittová ze Školy pro ženy.

Foto: Iakov Filimonov, Shutterstock.comVyjít s tchyní může být někdy hodně složité

Ustát to můžete, jen když vy i váš partner zvládnete následující:

  • Nenechat se zastrašit – Nebojte se jí. Buďte si jisté samy sebou, slušně ovšem důrazně dejte té ženě najevo, že tohle je vaše rodina, váš vztah, váš domov.
  • Ukažte respekt – Nebuďte ale stále v opozici, ne vše, co řekne, musí být nutně špatně. „Čas od času jí dejte za pravdu, ať vnímá, že ji respektujete,“ radí Jana Zittová.
  • Soulad s partnerem – S partnerem musíte být zajedno. Ve vyhrocených situacích je totiž na vás či na partnerovi, abyste se za svůj protějšek se postavili.

2. Nevlastní dcery

Tohle bývá oříšek, protože tou „ženou narušitelkou“ bývá dítě či teenager, tedy křehká duše. Spory o přístup k dítěti, a o to, kdo ho smí či nesmí vychovávat, mohou skončit fatálně.

Klíčem k úspěchu je v tomto případě citlivost, takt a upřímná komunikace. Pokud se vám nelíbí, jak partner přistupuje ke své dceři, řekněte mu to. Jemně a klidně, v soukromí. Pokud má problém on s vaším potomkem, vyslechněte si ho, i když ve vás zuří duše matky lvice. Zkuste být otevření k názorům toho druhého, hledejte kompromis.

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Dcery z předešlých vztahů, ať už vaše či jeho, jsou také mnohdy zdrojem problémůFoto: Pressmaster, Shutterstock.com

3. Chůva či hospodyně

Je to člověk, který se více či méně stává součástí vaší rodiny, vidí pod pokličku, může narušit soukromí a intimitu. „Tohle může vztah narušit velmi razantně. Než někoho cizího vpustíte do svého soukromého světa, je potřeba vše dobře zvážit a vybrat ženu, která nebude představovat riziko,“ říká Jana Zittová.

Při výběru musíte být až vražedně upřímní k sobě, ale i ke svému partnerovi, přiznat si své vlastní slabiny. Nejste na tom například moc dobře se sebevědomím? „Pak hrozí, že se budete s chůvou srovnávat, mohou nastat žárlivé scény a podezřívání,“ varuje Jana Zittová.

A myslete i na to, že je potřeba stanovit jasné hranice toho, kam až ji pustíte. Jak moc velkou součástí vaší rodiny se stane (bude u vás přespávat? Budete si tykat? Nevadí vám, když bude prát vaše prádlo?). Každý je jiný, proto si nejdřív dobře ujasněte, kolik toho snesete právě vy.

4. Vaše nejlepší kamarádka

Je vám blízká, máte ji ráda, ale přesto může váš vztah s partnerem negativně ovlivnit. Co když nemá vašeho muže ráda, neříká o něm hezké věci, kritizuje ho? „Přemýšlejte, zda je to pro ni typické chování, nebo je to neobvyklé? V jaké životní situaci se nachází? Pak si s ní promluvte o tom, k čemu svými poznámkami míří. Ten rozhovor nemusí být příjemný, ale může vám i jí pomoci mnohé pochopit,“ radí Eliška Nuslauerová.

Možná vidí kamarádka něco, co vy ne, a má o vás strach. Nebo sama prožívá nějaké trápení a odráží se to na jejím chování. Dokud to neproberete, nemůžete vyčistit vzduch. Každopádně se nenechte nikým (kamarádkou ani partnerem) tlačit do toho, abyste si musela vybírat. Pokud vás oba mají opravdu rádi, měli by pochopit, že oba mají místo ve vašem životě.

Zažily jste něco podobného? Narušila vám nějaká žena partnerský život?

Reklama

Načítám