Hlavní obsah
4,3
(8)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pikantní patizon s masem a olivami je přesně ten typ jídla, který v přicházejícím podzimním počasí oceníte – zasytí a zahřeje. Také využijete čerstvou zeleninu a přitom nestrávíte u plotny věčnost.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks patisonu
  • 1 ks cibule
  • 250 g vepřového mletého masa
  • 2 stroužky česneku
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 50 g oliv černých
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Patizony povařte asi 5 minut v osolené vodě, aby trochu změkly. Nechte trochu prochladnout, odřízněte jim vršky na pokličky a vydlabejte semínka. Dužninu bez semínek můžete použít do náplně. Patizony zvenku potřete olejem a zevnitř i zvenčí osolte.

02.

Cibuli zpěňte na oleji, přidejte maso a 5 minut opékejte. Vmíchejte nasekaný česnek a olivy, vydlabanou  a nakrájenou dužninu, rajský protlak, koření a osolte a opepřete. Směsí naplňte připravené patizony a pečte při 200 stupních Celsia asi půl hodiny.

Máte patizon rádi? A už jste z něj někdy zkoušeli řízky?

Reklama

Související témata:

Načítám