Hlavní obsah

Patizony plněné masem a olivami

Hodnocení:
(5)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Pikantní patizon s masem a olivami je přesně ten typ jídla, který v přicházejícím podzimním počasí oceníte – zasytí a zahřeje. Také využijete čerstvou zeleninu a přitom nestrávíte u plotny věčnost.

Ingredience pro:
2 porce
  • 2 patisony
  • 1 cibule
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 2 stroužky česneku
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 50 g oliv zelených
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
Článek

Postup

Krok 1: Patizony povařte asi 5 minut v osolené vodě, aby trochu změkly. Nechte trochu prochladnout, odřízněte jim vršky na pokličky a vydlabejte semínka. Dužninu bez semínek můžete použít do náplně. Patizony zvenku potřete olejem a zevnitř i zvenčí osolte.

Krok 2: Cibuli zpěňte na lžíci oleje, přidejte maso a 5 minut opékejte. Vmíchejte nasekaný česnek a olivy, vydlabanou  a nakrájenou dužninu, rajský protlak, koření a osolte a opepřete. Směsí naplňte připravené patizony a pečte při 200 stupních Celsia asi půl hodiny.

Máte patizon rádi? A už jste z něj někdy zkoušeli řízky?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.