Hlavní obsah

Pečená rýže s kuřecím masem a žampiony

Hodnocení:
(74)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Recepty z jednoho hrnce jsou věčné a vděčně: nezašpiníte tolik nádobí, máte rychle navařeno a nasytíte celou rodinu. V tomto receptu použijete populární kombinaci kuřecího masa, žampionů a rýže.

Ingredience pro:
3 porce
Budete potřebovat
  • 600 g kuřecích prsou
  • 3 jarní cibulky
  • 200 g čerstvých žampionů
  • 1 hrnek rýže
  • 2 lžíce másla
  • 1.5 hrnku kuřecího vývaru
  • 1 lžíce soli
  • 2 špetky pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 hrst plocholisté petržele
Článek

Postup

Krok 1: Kuřecí prsa osolte a okořeňte sladkou paprikou a čerstvě mletým pepřem.

Krok 2: V tlustostěnné pánvi (ideálně litinové, v níž budete později jídlo i péct) maso ze všech stran zprudka opečte na lžíci másla tak, aby uvnitř zůstalo syrové – budete ho ještě dopékat a takhle zůstane kuřecí dokonale šťavnaté.

Krok 3: Opečená prsa přendejte na talíř, z pánve vylijte tuk a připečené koření.

Krok 4: Do stejné pánve dejte rozpustit druhou lžíci másla a orestujte na něm nakrájené žampiony a nasekané jarní cibulky. Osolte.

Krok 5: Asi po třech minutách k zelenině přidejte předem v cedníku propláchnutou rýži. Zamíchejte, trochu osolte a zalijte vývarem, aby jeho hladina byla tak na dva prsty nad rýží. Pánev přiklopte a duste na mírném ohni asi 15 minut. Mezitím dejte předehřát horkovzdušnou troubu na 180 stupňů.  

Krok 6: Po čtvrthodině na rýži položte opečené kuřecí maso a pánev vložte do vyhřáté trouby. Pečte už nezakryté deset minut. Před podáváním každou porci posypejte nasekanou plocholistou petrželkou. 

Foto: Svatava Vašková

Tohle jídlo zachutná celé rodině

Máte rádi jídla z jednoho hrnce? Vyzkoušejte valašský kontrabáš z jednoho pekáčku anebo fantastické zapečené řízky v troubě se zakysankou.

ynezorPumanzeSaNyknalC