Hlavní obsah

Kuře s přílohou z jednoho hrnce: jambalaya

Hodnocení:
(129)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Jídla z jednoho hrnce prostě milujeme! Neušpiní se skoro žádné nádobí, během vaření se hezky propojí všechny chutě a ještě do nich spotřebujete lecjakou zeleninu i maso. Louisianská jambalaya je toho skvělým příkladem, tak se s námi pojďte podívat na americký jih!

Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 cibule
  • 1 nožička paprikové klobásy
  • 400 g kuřecích prsou
  • olej
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička tymiánu
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • chilli
  • 400 g krájených loupaných rajčat
  • 70 g rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 1.5 hrnku dlouhozrnné rýže
  • 125 g předvařených krevet
Článek

Postup

Krok 1: Klobásu pokrájejte na kolečka a nechte nasucho pomalu ve velké pánvi vyškvařit. Když pustí tuk, přidejte na kousky pokrájené kuře a zprudka orestujte, aby se zatáhlo. Opepřete. Děrovanou lžící klobásu i kuře vyndejte a nechte stranou.

Krok 2: Pokud omastku z klobásy není dost, přidejte do pánve trošku oleje. Nyní asi 5 minut opékejte najemno pokrájenou velkou cibuli, dvě papriky a řapíkatý celer nebo jinou zeleninu, co máte zrovna po ruce. Přidejte nasekaný česnek a všechno koření (chilli dejte dle své chuti, čerstvé či sušené), pár vteřin nechte rozvonět a vmíchejte rajčata a protlak.

Krok 3: Osolte, opepřete, přidejte 3 hrnky vody, worcester, propláchnutou rýži a kuře s klobásou. Přiklopte a za občasného míchání vařte doměkka, podle potřeby podlijte trochou vody.

Krok 4: Když je rýže skoro hotová, můžete přidat krevety – stačí je do ní lehce vmáčknout, přiklopit a nechat pár minut podusit, než zrůžoví. Kombinace klobásy, kuřete a krevet sice zní trochu divoce, ale překvapí vás svou vyvážeností.

Tip: Předepsané suroviny jsou spíše orientační, zeleninu, maso i uzeninu klidně volte podle toho, co máte rádi nebo zrovna v lednici. V létě můžete přidat i čerstvé bylinky nebo rajčata ze zahrádky.

Máte jiný tip na jídlo z jednoho hrnce? Podělte se o něj s námi!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.