Hlavní obsah
3,2
(154)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jídla z jednoho hrnce prostě milujeme! Neušpiní se skoro žádné nádobí, během vaření se hezky propojí všechny chutě a ještě do nich spotřebujete lecjakou zeleninu i maso. Louisianská jambalaya je toho skvělým příkladem, tak se s námi pojďte podívat na americký jih!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 ks cibule
  • 1 nožička paprikové klobásy
  • 400 g kuřecích prsou
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 špetky chilli
  • 400 g rajčat
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1,5 hrnku dlouhozrnné rýže
  • 125 g krevet
Článek

Postup

01.

Klobásu pokrájejte na kolečka a nechte nasucho pomalu ve velké pánvi vyškvařit. Když pustí tuk, přidejte na kousky pokrájené kuře a zprudka orestujte, aby se zatáhlo. Opepřete. Děrovanou lžící klobásu i kuře vyndejte a nechte stranou.

02.

Pokud omastku z klobásy není dost, přidejte do pánve trošku oleje. Nyní asi 5 minut opékejte najemno pokrájenou velkou cibuli, dvě papriky a řapíkatý celer nebo jinou zeleninu, co máte zrovna po ruce. Přidejte nasekaný česnek a všechno koření (chilli dejte dle své chuti, čerstvé či sušené), pár vteřin nechte rozvonět a vmíchejte rajčata a protlak.

03.

Osolte, opepřete, přidejte 3 hrnky vody, worcester, propláchnutou rýži a kuře s klobásou. Přiklopte a za občasného míchání vařte doměkka, podle potřeby podlijte trochou vody.

04.

Když je rýže skoro hotová, můžete přidat krevety – stačí je do ní lehce vmáčknout, přiklopit a nechat pár minut podusit, než zrůžoví. Kombinace klobásy, kuřete a krevet sice zní trochu divoce, ale překvapí vás svou vyvážeností.

Tip: Předepsané suroviny jsou spíše orientační, zeleninu, maso i uzeninu klidně volte podle toho, co máte rádi nebo zrovna v lednici. V létě můžete přidat i čerstvé bylinky nebo rajčata ze zahrádky.

Máte jiný tip na jídlo z jednoho hrnce? Podělte se o něj s námi!

Reklama

Související témata:

Načítám