Hlavní obsah
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Pečené kuře už dělal snad každý z nás! Ale to neznamená, že se nemůžete inspirovat naším receptem. Takové dobře vypečené kuřátko, ovoněné tymiánem, potěší celou rodinu u nedělního oběda.

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích stehen
  • 2 ks cibule
  • 100 g másla
    7
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 svazek čerstvého tymiánu
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Dokonale upečená kuřecí stehýnka jsou sázka na jistotu. Ovoňte je bylinkami a na másle nešetřete. Pokud máte možnost, kupte si kuře z volného chovu, na chuti masa to rozhodně poznáte.

Postup

01.

Kuřecí stehna očistěte a ochuťte kořením. Doporučujeme dát bylinky a sůl i pod kůži, aby se chutě a vůně snadněji dostaly k masu.

02.

Do pekáčku vložte cibulku nakrájenou na klínky, na ni položte ochucená stehna, na plátky nakrájené máslo a zhruba do 1 centimetru podlijte vodou. V přikrytém pekáčku kuře pečte nejprve na 180 °C asi 40 minut a nakonec 10 minut odkryté na 220 °C, aby se vytvořila kůrčička. Výhoda pečeného kuřete je, že k němu můžete zvolit libovolnou přílohu – hodí se brambory, rýže i těstoviny.

Načítám