Hlavní obsah
Foto: Archiv

Foto: Archiv

Pokud máte rádi ovar, je na čase dát si z něj taky něco jiného než jen polévku. Maso je totiž perfektní i na pečení a bude vám chutnat za studena i za tepla!

30 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 500 g ovarového masa
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks celeru
    9
  • 2 ks kořenové petržele
  • 2 listy bobkového listu
  • 6 kuliček nového koření
  • 1 lžíce soli
  • 2 ks červené cibule
  • 1 hrst listové petržele
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Maso dejte do hrnce s očištěnou a na kousky nakrájenou mrkví, menším celerem a petrželí. Přidejte bobkový list, nové koření, osolte a zalijte studenou vodou tak, aby maso bylo ponořené. Přiveďte k varu a vařte přibližně hodinu a půl. Vývar sceďte. 

02.

Troubu předehřejte na 200 °C. Maso dejte do pekáčku, přidejte na silná půlkolečka nakrájenou červenou cibuli, podlijte jedním hrnkem vzniklého vývaru a pečte odkryté v troubě 30 minut dozlatova. Podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželí.

Zbytek vepřového vývaru si můžete zamrazit nebo z něj udělat polévku, třeba boršč.

Související témata:

Načítám