Článek
Postup
01.
Pstruha omyjte a osušte, v misce smíchejte sůl s bílky. Pečicí plech vystelte pečicím papírem a zhruba polovinu solné směsi na plech rozprostřete. Na sůl položte pstruha, zasypte ho zbylou směsí soli a bílků a tu na něj důkladně přitlačte. Pstruha pak pečte v troubě předehřáté na 220 stupňů (v horkovzdušné troubě na 200 stupňů) asi 30 minut. Že by maso bylo přesolené, se nemusíte bát - solí jen zkřehne.
02.
Mezitím očistěte malou okurku a nasekejte ji na malé kostičky. Limetku taktéž omyjte, ostrouhejte z ní kůru a vymačkejte šťávu. Pak otrhejte koriandr a lístky najemno nasekejte, brusinky nasekejte nahrubo. Světlé balzamico nechte asi 3 minuty bez pokličky svařit s želírovacím cukrem. Pak přidejte okurku, limetkovou kůru a šťávu a nechte vařit další 2–3 minuty. Nakonec omáčku dochuťte solí a pepřem a vmíchejte koriandr a olivový olej. Solnou krustu z upečeného pstruha prolomte, pstruha vyjměte a rozdělte na porce. Ty podávejte s brusinkovou omáčkou a čerstvou bagetkou.