Hlavní obsah
Foto: americkebrusinky.cz

Foto: americkebrusinky.cz

Rychlovka z trouby? Pečený lososový pstruh v solné krustě s brusinkovou směsí. K večeři nebo obědu ideální!

10 min.
Příprava
36 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Pstruh
  • 1 kg lososového pstruha
  • 1,25 kg soli
  • 3 ks bílku
Brusinková omáčka
  • 1 ks okurky
  • 1 ks limetky
  • 1/2 svazku čerstvého koriandru
  • 50 ml balzamikového octa
  • 40 g želírovacího cukru
  • 100 g ananasu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Pstruha omyjte a osušte, v misce smíchejte sůl s bílky. Pečicí plech vystelte pečicím papírem a zhruba polovinu solné směsi na plech rozprostřete. Na sůl položte pstruha, zasypte ho zbylou směsí soli a bílků a tu na něj důkladně přitlačte. Pstruha pak pečte v troubě předehřáté na 220 stupňů (v horkovzdušné troubě na 200 stupňů) asi 30 minut. Že by maso bylo přesolené, se nemusíte bát - solí jen zkřehne.

02.

Mezitím očistěte malou okurku a nasekejte ji na malé kostičky. Limetku taktéž omyjte, ostrouhejte z ní kůru a vymačkejte šťávu. Pak otrhejte koriandr a lístky najemno nasekejte, brusinky nasekejte nahrubo. Světlé balzamico nechte asi 3 minuty bez pokličky svařit s želírovacím cukrem. Pak přidejte okurku, limetkovou kůru a šťávu a nechte vařit další 2–3 minuty. Nakonec omáčku dochuťte solí a pepřem a vmíchejte koriandr a olivový olej. Solnou krustu z upečeného pstruha prolomte, pstruha vyjměte a rozdělte na porce. Ty podávejte s brusinkovou omáčkou a čerstvou bagetkou.

Související témata:

Načítám