Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mironov Vladimir, Shutterstock.com

Ilustrační fotoFoto: Mironov Vladimir, Shutterstock.com

Aktualizováno

Ryby by podle odborníků měly být součástí vyváženého jídelníčku. Už vám dochází nápady k jejich přípravě? Zapékejte!

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 400 g sladkých brambor
  • 2 ks červené papriky
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 30 g slunečnicových semínek
  • 2 snítky majoránky
  • 500 g tuňáka
Článek

Postup

01.

Brambory nakrájíme na plátky. Papriku rozpůlíme, vyndáme zrníčka a nakrájíme na nudličky. Brambory i papriku promísíme s 1 lžící oleje, přidáme sůl a pepř a vložíme do ohnivzdorné formy. Pečeme při 180 stupních asi 30 minut.

02.

Majoránku opláchneme a přidáme k pečené zelenině. Tuňáka omyjeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm tuňáka opečeme z každé strany 5 minut. Podáváme sypané opraženými slunečnicovými semínky.

Související témata:

Načítám