Hlavní obsah

Pecky do 300 Kč: 12 líčidel, která se vyrovnají luxusním! Znáte tyhle řasenky, rtěnky a make-upy?

Foto: RomarioIen, Shutterstock.com

Foto: RomarioIen, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod rukama jim procházejí desítky a desítky produktů. A přestože vizážistky při své práci používají primárně profesionální kosmetiku, dokážou je nadchnout i líčidla, která najdete za pár korun v drogeriích. A my vám samozřejmě prozradíme jejich názvy!

Článek

Značkám s produkty, které mají na cenovce čtyřmístnou cifru (nebo se k ní alespoň zdárně blíží), se tentokrát vyhneme. Ze zkušených vizážistek, jejichž práci můžete znát i z našich módních editorialů, jsme totiž vydolovali cenově příznivé tipy.

Až půjdete příště kolem drogerie, skočte se podívat na make-up za dvě stovky, který drží stejně dobře jako ten šestkrát dražší, prozkoumejte doporučené rtěnky anebo si do košíčku přihoďte řasenku, na kterou přísahají všechny vizážistky.

Make-up, který neselže

Může make-up za dvě stovky opravdu držet celý den? Ano, vizážistka Petra Soukupová potvrzuje, že může. HD Liquid Coverage se vizážistka nebojí přirovnat k mnohonásobně dražším produktům. Vzhledem k jeho zmatňujícím schopnostem ho doporučuje především majitelkám mastnějšího typu pleti.

Foto: Archiv firmy

Na foto: make-up HD Liquid Coverage, Catrice, 199 Kč/30 mlFoto: Archiv firmy

Extrémní krytí

Kultovní produkt Make-up Cover vznikl jako jeden z prvních krycích make-upů ve Filmovém studiu Barrandov a může se pochlubit opravdu vysokým krytím. Právě díky němu ho ale vizážistka Petra Soukupová doporučuje používat raději jako korektor, kterým zakamuflujete jednotlivé nedokonalosti a pupínky. „Je opravdu hodně hutný, ideálně ho proto nanášejte štětečkem a jen ve slabounké vrstvě,“ říká vizážistka.

Foto: Archiv firmy

Na foto: Make-up Cover, Dermacol, 269 Kč/30 gFoto: Archiv firmy

Mistr kamufláže

Skvěle maskovat nedostatky umí i sourozenec prvního make-upu, korektor Liquid Camouflage. S jeho nominací do top produktů přišlo rovnou více vizážistek. Kromě kamuflování pupínků a barevných nerovností ho můžete podle vizážistky Petry Soukupové použít i pod oči. Pokud už tedy pod nimi nemáte výrazné vrásky (v tom případě sahejte po lehčích texturách).

Foto: Archiv firmy

Na foto: korektor Liquid Camouflage Concealer, Catrice, 99 Kč/5 mlFoto: Archiv firmy

Neviditelný fixační pudr

Lehoučký transparentní pudr si nemůže vizážistka Daniela Kremláčková vynachválit. „Vytvoří krásnou hebkou pleť a je opravdu srovnatelný s profesionálními pudry,“ říká vizážistka a dodává, že povedený je i aplikátor uvnitř balení, což bohužel nebývá standardem. Pudr je skvěle hodnocený i samotnými uživatelkami.

Foto: Archiv firmy

Na foto: transparentní pudr Invisible Fixing Powder, Dermacol, od 188 Kč/13,5 gFoto: Archiv firmy

Multi(talentovaná) tvářenka

Ani tvářenka nemusí představovat velký výdaj. Vizážistka Janka Letková si pochvaluje ty od Catrice, které stojí kolem stovky a mají kromě krásných odstínů i příjemný sametový finiš. K dostání jsou dvě barevné varianty, přičemž v každé se střídají čtyři odstíny.

Foto: Archiv firmy

Na foto: tvářenka Multi Matt Blush, odstín 010 Love, Rosie!, Catrice, 109 Kč/8 gFoto: Archiv firmy

Stíny, které se nehnou

Hledáte stíny, které opravdu vydrží? Nenajdete je jen mezi drahými značkami. Vyzkoušejte oblíbeného parťáka vizážistky Daniely Kremláčkové, stíny Color Tattoo: „Miluji je, když ráno spěchám a potřebuji se rychle nalíčit. Nanesu je prstem na víčko, tužkou udělám linku a oči mám hotové. Mám velmi mastná víčka a pudrové stíny mi vydrží sotva pár hodin, tyto ale mám opravdu celý den. Jejich výdrž je skvělá!“

Foto: Archiv firmy

Na foto: gelové oční stíny Eyestudio Color Tattoo 24 HR, odstín Breathless 101, Maybelline, 155 Kč/4 gFoto: Archiv firmy

Pro dokonalé řasy 

Když došlo na téma řasenek, vizážistky svorně vyhrkly „False Lash!“. Vizážistka Petra Soukupová si pochvaluje, jak krásně řasy zahustí, prodlouží i oddělí a Linda Chudomelová dodává, že se ke všemu vůbec nedrolí. Zdá se, že značce Max Factor řasenky jdou na výbornou, za kultovní produkt je považována i stará dobrá 2000 Calorie.

Foto: Archiv firmy

Na foto: řasenka False Lash Effect, Max Factor, 279 Kč/13 mlFoto: Archiv firmy

Vyberte si tu svou

Přesuneme se k „srdcovkám“ všech vizážistek, rtěnkám. Dobrou výdrž za příznivou cenu podle vizážistky Petry Soukupové nabízí rtěnky Color Sensational, které navíc najdete v opravdu povedených odstínech. Mezi oblíbené barvy vizážistky patří Red Sunset s číslem 960.

Foto: Archiv firmy

Na foto: rtěnka Color Sensational Matte, odstín Red Sunset 960, Maybelline, 134 Kč/4 mlFoto: Archiv firmy

Perfektní nude

Nemůžete natrefit na tu pravou nude rtěnku? Vsaďte na tip vizážistky Janky Letkové, který sklízí samé chvály – odstín JLo´s Nude, který vznikl ve spolupráci se zpěvačkou a milovnicí tělových rtěnek Jennifer Lopez. V kolekci Exclusive Nudes najdete i jiné odstíny, které zaštítily modelky Doutzen Kroes a Liya Kebede nebo herečky Eva Longoria a Freida Pinto.

Foto: Archiv firmy

Na foto: rtěnka Color Riche Collection Privée, L'Oréal Paris, odstín JLo´s Nude, 229 Kč/3,6 gFoto: Archiv firmy

Pastelky pro dospělé

Dáváte přednost „pastelkám“? Pohrajte si s rtěnkami v tužce Color Drama, které si pochvaluje vizážistka Janka Letková. Jako plus nehodnotí jen povedené odstíny, ale i slušnou výdrž a fakt, že fungují jako konturky i rtěnky.

Foto: Archiv firmy

Na foto: rtěnka v tužce Color Drama, odstín Pink So Chic, Maybelline, od 69 Kč/2 gFoto: Archiv firmy

Když chcete mat

Pokud milujete matné rtěnky, pořiďte si tekutou variantu, která vás překvapí svou výdrží. Vizážistka Petra Soukupová má v oblibě tubičky Matte Mania: „Skvěle se s nimi pracuje, ale doporučuji nespoléhat na aplikátor a barvu aplikovat štětečkem. Podaří se vám tak nanést tenčí vrstvu a nemusíte se bát, že by rtěnka na puse začala takzvaně hrudkovatět.“

Foto: Archiv firmy

Na foto: tekutá matná rtěnka Matte Mania Liquid, odstín č. 16, Dermacol, 199 Kč/3,5 mlFoto: Archiv firmy

Červená rtěnka snů

Existuje rtěnka, která by si opravdu mohla říkat neslíbatelná? Ano. A nestojí moc. Rtěnky Provocalips se nanáší ve dvou krocích – začnete tenkou vrstvou barvy, chvilku počkáte a pak si dáte ještě jedno kolo s průhledným fixátorem. Dvojitá aplikace se přitom vyplácí, se rtěnkou můžete jíst, pít a ani se nehne. Ozkoušeno! A který odstín je nej? „Já mám nejraději Kiss Me You Fool. Tahle červená sluší snad úplně všem,“ míní vizážistka Petra Soukupová.

Foto: Archiv firmy

Na foto: tekutá rtěnka Provocalips 16 HR, odstín Kiss Me You Fool, Rimmel, 139 Kč/3 ml + 4 mlFoto: Archiv firmy

A na které produkty nedáte dopustit vy?

Reklama

Načítám