Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Těstoviny se sýrem si v parném létě užijete daleko více na studeno, ve formě salátu a s čerstvou zeleninou.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 hlavičky ledového salátu
  • 1 ks červené cibule
  • 50 g sýru hermelínového typu
  • 50 g goudy
    7
  • 50 g sýru s modrou plísní
    7
  • 4 lžíce zakysané smetany
    7
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 200 g těstovin
    1
    3
  • 50 g madeland
    7
  • 1 lžíce listové petržele
  • 4 plátky citronu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Uvařené těstoviny promíchejte s natrhaným ledovým salátem a cibulí nakrájenou na tenká půlkolečka, osolte, opepřete, ochuťte citronovou šťávou a rozdělte na talíře. 

02.

Hermelín nakrájejte na plátky, goudu i madeland nastrouhejte a nivu nadrolte. Připravené talíře se salátem posypte všemi druhy sýra a navrch přidejte lžíci husté zakysané smetany. Ozdobte petrželkou a citronem a podávejte.

Načítám