Hlavní obsah

Petra se po dětech rozhodla pro operaci. Chtěla nová prsa a ploché bříško!

Foto: Archiv

Petra nikdy nesnila o postavě modelky, ale po dvou dětech už se ve svém těle opravdu necítila úplně dobřeFoto: Archiv

Reklama

Petra (36) nikdy neměla dokonalou postavu, ale po dvou porodech už se opravdu trápila. Kvůli velkým výkyvům váhy jí na břiše zůstal převis kůže a děti se neblaze podepsaly i na poprsí. Pomohla až plastika.

Článek

Mladá maminka přiznává, že se svou postavou nebyla spokojená nikdy, vždy si připadala nehezká a tlustá. Přesto se s tím naučila žít. Vše se ale změnilo poté, co přišli na svět její dva synkové.

Tři těhotenství, dvě děti

Své mindráky Petra prostě dokázala ustát, vdala se a brzy se jí narodilo první dítě. „V těhotenství jsem váhu moc neřešila a po porodu to na mně samozřejmě bylo znát,“ přiznává Petra.

Když byly synovi dva roky, znovu otěhotněla, ale nedopadlo to šťastně. Kvůli problémům se srdcem lékaři Petře doporučili těhotenství ukončit. Ztráta miminka byla pro ni samozřejmě velmi těžká a tuhle zátěž nevydrželo ani Petřino manželství. Po rozvodu ale sympatická maminka dlouho sama nezůstala, našla si nového přítele a znovu otěhotněla. „Narodil se mi druhý syn a všichni jsme byli šťastní. S tím, že už asi nikdy nebudu mít moc hezkou postavu, jsem se tak nějak smířila,“ vypráví Petra.

Foto: Archiv

Své představy samozřejmě zkonzultovala s lékařem, který navrhl nejlepší řešeníFoto: Archiv

Osudové setkání

K aktivitě ale Petru dotlačilo setkání se sestřenicí, která dokázala díky zmenšení žaludku výrazně zhubnout. Mladá maminka tento zákrok také podstoupila a dokázala díky němu zhubnout neuvěřitelných 32 kilogramů. „Protože jsem ale zhubla poměrně rychle, a navíc dost kil, na břiše mi zůstala viset nehezká povolená kůže a ani moje prsa nevypadala vůbec přitažlivě,“ vzpomíná Petra.

Úbytek na váze v podstatě její mindráky ještě prohloubil a Petra začala chápat, že jedinou možností je pro ni pomoc plastických chirurgů. A tak se vypravila do Medicom Clinic a po dohodě s lékařem se rozhodla pro dva zákroky – plastickou operaci břicha neboli abdominoplastiku a zvětšení prsou pomocí implantátů včetně jejich modelace. „Oba zákroky podstupují zejména mladé maminky po porodu. Při plastice břicha dochází ke zpevnění rozestoupených svalů a k odstranění nadbytečné kůže s podkožním tukem tak, aby bylo bříško znovu vypnuté a rovné,“ vysvětluje plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a rekonstrukční chirurgie Fakultní nemocnice Brno Pavel Brychta.

Foto: Archiv

Takhle vypadala Petra před zákrokemFoto: Archiv

Hezky postupně

Oba zákroky jsou ale poměrně náročné, proto je Petra musela podstoupit zvlášť. Nejdřív přišlo na řadu bříško. „Po dvou těhotenstvích bylo zapotřebí odstranit kožní a podkožní nadbytky v oblasti břišní stěny a sešít rozestup přímých svalů břišních,“ popsal operaci plastický chirurg z Medicom Clinic Peter Ondrejka.

Po dvou měsících, když se vše zahojilo, vyrazila Petra pro nová prsa. „Při modelaci poprsí jsme provedli redukci kožních nadbytků s úpravou mléčné žlázy. K doplnění objemu prsou jsme použili kulaté implantáty Polytech o objemu 220 mililitrů,“ dodává Peter Ondrejka.

Foto: Archiv

A tohle je výsledek šikovných rukou plastického chirurgaFoto: Archiv

Stálo to za to!

Veškerá rekonvalescence a pooperační bolesti prý nebyly nijak dramatické, vše se dalo v pohodě vydržet. Bříško prý vypadá přesně dle Petřiných představ, a prsa její očekávání dokonce předčila. „Dávno jsem se smířila s tím, že nebudu mít postavu modelky, o to mi nikdy ani nešlo. Chtěla jsem se prostě cítit dobře ve svém těle, být spokojená sama se sebou a nestydět se jít s dětmi třeba na koupaliště. A to se mi povedlo,“ dodává Petra s tím, že svého rozhodnutí ani trochu nelituje.

Foto: Archiv

Petra je nadšená a své nové tělo doslova milujeFoto: Archiv

Co tomu říkáte? To je ale proměna!

Reklama

Načítám