Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Pečená, smažená, křupavá, v lehce pikantním kabátku. To jsou Buffalo wings, která se podávají spolu s omáčkou z modrých sýrů.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2,5 kg kuřecích křídel
  • 240 ml omáčky Louisiana
  • 1 ks řapíkatého celeru
    9
  • 2 lžíce másla
    7
Dresink
  • 150 g sýru s modrou plísní
    7
  • 100 ml zakysané smetany
    7
  • 250 ml majonézy
    3
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
    1
    6
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kuřecí křidélka rozkrojte v kloubu a promíchejte je s jednou třetinou omáčky Louisiana (dá se koupit ve větších supermarketech). Vyhřejte troubu na 180 stupňů Celsia a křídla v ní asi 15 až 20 minut pečte. Poté z nich slijte vypečenou šťávu a nechte vychladnout.

02.

Fritovací hrnec nastavte na 175 stupňů Celsia a vychladlá křídla v něm 3 minuty smažte. Ne déle, jinak se křupavé a hlavně zlatavé kůrky nedočkáte. Po usmažení je potřete máslem, aby byla lesklá.

03.

Osmažená křidélka nechte okapat na ubrouscích a pečlivě je obalte ve zbytku omáčky. Řapíkatý celer neloupejte, pouze ho dobře omyjte a nakrájejte na 10 cm dlouhé kousky. A teď už jen ten dresink! Všechny uvedené suroviny smíchejte s nahrubo nastrouhanou nivou a je hotovo.

Koukněte i na naši další variantu, jak na kuřecí křidélka.

Související témata:
Buffalo

Načítám