Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Pečená, smažená, křupavá, v lehce pikantním kabátku. To jsou Buffalo wings, která se podávají spolu s omáčkou z modrých sýrů.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2,5 kg kuřecích křídel
  • 240 ml omáčky Louisiana
  • 1 ks řapíkatého celeru
  • 2 lžíce másla
Dresink
  • 150 g sýru s modrou plísní
  • 100 ml zakysané smetany
  • 250 ml majonézy
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Kuřecí křidélka rozkrojte v kloubu a promíchejte je s jednou třetinou omáčky Louisiana (dá se koupit ve větších supermarketech). Vyhřejte troubu na 180 stupňů Celsia a křídla v ní asi 15 až 20 minut pečte. Poté z nich slijte vypečenou šťávu a nechte vychladnout.

02.

Fritovací hrnec nastavte na 175 stupňů Celsia a vychladlá křídla v něm 3 minuty smažte. Ne déle, jinak se křupavé a hlavně zlatavé kůrky nedočkáte. Po usmažení je potřete máslem, aby byla lesklá.

03.

Osmažená křidélka nechte okapat na ubrouscích a pečlivě je obalte ve zbytku omáčky. Řapíkatý celer neloupejte, pouze ho dobře omyjte a nakrájejte na 10 cm dlouhé kousky. A teď už jen ten dresink! Všechny uvedené suroviny smíchejte s nahrubo nastrouhanou nivou a je hotovo.

Koukněte i na naši další variantu, jak na kuřecí křidélka.

Související témata:
Buffalo

Načítám