Hlavní obsah
3,2
(56)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Líbí se vám programy o vaření? Rádi se inspirujete radami a postupy profesionálů? Tak se pojďte podívat na nové díly pořadu S kuchařem u plotny na Stream.cz. Populární šéfkuchař Zdeněk Marcín vám předvede lehké recepty na výtečná jídla, která tak hravě zvládnou i začátečníci. Dnes si s ním připravte pikantní kuřecí křídla s dipem z modrého sýra.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 kilogramy
Na křídla a marinádu
  • 2 kg kuřecích křídel
  • 5 lžic kečupu
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžíce soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 ks červené chilli papričky
K podávání
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks řapíkatého celeru
  • 1 ks salátové okurky
Dip
  • 2 kelímky bílého jogurtu
  • 100 g modrého sýra
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Zázvor nastrouhejte najemno. Všechny suroviny na marinádu smíchejte a křídla do marinády ponořte. Mísu zakryjte pečicím papírem a dejte odležet do lednice přibližně na dvě hodiny. Odleželá křídla vyskládejte na pekáč vystlaný pečicím papírem, aby se nepřichytila. Pečte v troubě na 200 °C asi 45 minut.

02.

A zatímco se křidélka pečou, připravte si podle našeho receptu dip z modrého sýra. Nechte ho uležet alespoň 30 minut v chladničce.

03.

Zeleninu nakrájejte na hranolky a podávejte je s upečenými křídly a dipem.

Chcete vědět, jak Zdeněk Marcín připravuje křidélka krok za krokem a jaké množství ingrediencí používá? Podívejte se na Stream.cz na zábavné video Pikantní kuřecí křídla s dipem z modrého sýra.

Lákají vás šéfkuchařovy recepty? Zkuste pečená žebra na medu se salátem coleslaw anebo vepřový mozeček s vajíčkem.

Reklama

Související témata:

Načítám