Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Pokud chcete, aby se váš piknik či posezení na zahradě staly kulinárním zážitkem, nezapomeňte na něco slaného a pikantního. Třeba na tuhle pomazánku!

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g cizrny
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 ks sušených rajčat
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 ks chilli papričky
K podávání
  • 1 hrst polníčku
  • 1 ks kapie
Článek

Postup

01.

Již odmočenou cizrnu uvařte podle návodu. Cibuli, papričku a česnek nasekejte nadrobno, rajčata nakrájejte na kousky. Dejte vše do mixéru, přidejte mletou papriku, lžíci oleje a důkladně rozmixujte.

02.

Pomazánku podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s čerstvým pečivem s křupavou kůrkou. Chleby můžete nakonec dozdobit nakrájenou kapií a lístky polníčku.

Související témata:

Načítám