Hlavní obsah
3,2
(5)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Pikantní úprava překonala moje předsudky vůči fazolovým luskům, které mi způsobila školní jídelna svojí mdlou, rádoby smetanovou omáčkou, ve které tuhle dobrotu zbytečně utápěla. Zkuste je také!

10 min.
Příprava
56 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g fazolových lusků
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • 8 stroužků česneku
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • sůl
  • pepř zelený
  • 4 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

V hlubší pánvi rozpalte olej a na něm asi 8 minut restujte na proužky nakrájenou cibuli. Poté přidejte propasírovaný česnek (je ho třeba opravdu hodně, tak se nelekejte množství) a restujte další 3 minuty.

02.

Vsypte koření, přidejte fazolky a promíchejte. Nechte fazolky povolit a pak vlijte i se šťávou rajčata. Pod pokličkou směs nechte na mírném ohni probublávat 45 minut. Až na závěr osolte a opepřete, dle chuti.

Pokud vám fazolky zachutnali, podívejte se na naše další tipy jak je proměnit v báječný oběd. 

Reklama

Související témata: