Hlavní obsah
3,2
(6)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Pikantní úprava fazolových lusků jednoduše nemá chybu. Zkuste je také!

10 min.
Příprava
56 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g fazolových lusků
  • 1 plechovka rajčat
  • 8 stroužků česneku
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře zeleného
  • 4 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

V hlubší pánvi rozpalte olej a na něm asi 8 minut restujte na proužky nakrájenou cibuli. Poté přidejte propasírovaný česnek (je ho třeba opravdu hodně, tak se nelekejte množství) a restujte další 3 minuty.

02.

Vsypte koření, přidejte fazolky a promíchejte. Nechte fazolky povolit a pak vlijte i se šťávou rajčata. Pod pokličkou směs nechte na mírném ohni probublávat 45 minut. Až na závěr osolte a opepřete, dle chuti.

Pokud vám fazolky zachutnali, podívejte se na naše další tipy jak je proměnit v báječný oběd. 

Reklama

Související témata:

Načítám