Hlavní obsah

Pikantní fazolové lusky s rajčaty

Hodnocení:
(2)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
56 minut
Náročnost
nízká

Pikantní úprava překonala moje předsudky vůči fazolovým luskům, které mi způsobila školní jídelna svojí mdlou, rádoby smetanovou omáčkou, ve které tuhle dobrotu zbytečně utápěla. Zkuste je také!

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g fazolových lusků
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • 8 stroužků česneku
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • sůl
  • pepř zelený
  • 4 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

Krok 1: V hlubší pánvi rozpalte olej a na něm asi 8 minut restujte na proužky nakrájenou cibuli. Poté přidejte propasírovaný česnek (je ho třeba opravdu hodně, tak se nelekejte množství) a restujte další 3 minuty.

Krok 2: Vsypte koření, přidejte fazolky a promíchejte. Nechte fazolky povolit a pak vlijte i se šťávou rajčata. Pod pokličkou směs nechte na mírném ohni probublávat 45 minut. Až na závěr osolte a opepřete, dle chuti.

Pokud vám fazolky zachutnali, podívejte se na naše další tipy jak je proměnit v báječný oběd. 

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.