Hlavní obsah

Pikantní nakládaný hermelín

Hodnocení:
(71)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Takový naložený hermelín umí být opravdu výtečná pochoutka. Jenže musíte ho umět pořádně naložit a nechat správně uležet. Pak si můžete vychutnat ten nejlepší nakládaný hermelín. Co takhle si ho ještě ochutit chilli?

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 hermelíny
  • 8 stroužků česneku
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvého mletého pepře
  • 1 cibule
  • chilli papričky
  • 10 kuliček celého černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • slunečnicový olej
Článek

Postup

Krok 1: Sýry podélně rozpulte a spodní části potřete pastou z prolisovaného česneku, papriky, soli, čerstvě mletého pepře a polévkové lžíce oleje. Přiklopte vrchní částí (sýry můžete ještě rozkrojit napůl) a skládejte do uzavíratelné sklenice.

Krok 2: Prokládejte půlkolečky cibule, pálivými papričkami a kořením (kuličkami pepře, bobkovými listy a novým kořením). Zalejte olejem, podložte miskou, kdyby nějaký olej vytekl, a nechte alespoň 3 dny při pokojové teplotě zrát, poté přemístěte do lednice, kde vám sýry vydrží asi týden – záleží i na jejich zralosti v době nakládání.

A nakládaná vejce jste už někdy zkoušeli? 

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek