Hlavní obsah

Piškotová bublanina s jablky

Hodnocení:
(41)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Když se řekne bublanina, asi každý si představí buchtu s ovocem vyčuhujícícm na jejím povrchu. Pokud tedy máte doma ovoce, pusťte se klidně hned do pečení. Přinášíme vám tip na bublaninu, kterou si můžete udělat s jablky i hruškami.

Ingredience pro:
1 koláč
Na těsto potřebujete:
  • 180 g vejce
  • 180 g krupicového cukru
  • 180 g hladké mouky
  • 3 jablka
  • 2 lžíce skořicového cukru
Na vymazání a vysypání formy
  • tuk
  • hrubá mouka
Článek

Postup

Krok 1: Jablka či hrušky oškrábejte, rozkrojte na poloviny a zbavte jádřinců. Vnější (oblou) stranu ovoce pak špičkou nože nakrojte jako ježka.

Krok 2: Dortovou formu důkladně vymažte tukem a vysypte moukou, nebo ji (a to je lepší!) stejně jako já vyložte pruhem pečicího papíru.

Krok 3: Troubu zapněte na 190 stupňů. Do mísy rozklepněte všechna vejce a za postupného přidávání cukru je asi 10–12 minut šlehejte do vysoké, světlé a tuhé pěny. Do té nakonec opatrně vmíchejte i prosátou hladkou mouku.

Krok 4: Těsto nalijte do vyložené formy, zamáčkněte do něj připravená jablka, posypte skořicovým cukrem a dejte asi na 35 minut péct dozlatova. Na povrchu díky cukru vznikne křupavá krustička, vnitřek bude díky ovoci vláčný.

Jaký letní koláč je váš nej? My máme rádi i tento: Křehký citronový koláč s jahodami a šlehačkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek