Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Co vznikne, když spojíte dýni, vejce a batáty? Vynikající placičky, skvělé jako pohoštění nebo rychlá večeře!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
15 placek
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dl oleje
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 2 ks vejce
    3
  • 1/2 ks dýně
  • 1 ks batátů
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Dýni omyjte, očistěte (loupat se nemusí), zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Batát také zbavte slupky a nakrájejte na kostky.

02.

Dýni i batát nastrouhejte nahrubo (nejlépe vám to půjde v robotu), přidejte vejce, sůl, pepř, kurkumu i prolisovaný česnek. Směs promíchejte tak, aby se vejce rozprostřelo.

03.

Olej rozpalte v hluboké pánvi a smažte menší placičky.

Zkuste batáty zapéct, je to dietní delikatesa.

Související témata:

Načítám