Hlavní obsah

Plavky 2012: Našli jsme kousky pro boubelky!

Foto: F&F

Tankiny jsou pro silnější postavu ideální volbouFoto: F&F

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Shánění padnoucích plavek je věc složitá. Když ale máte ke všemu silnější postavu, stává se z nesnadného úkolu téměř „mission impossible“. Proto jsme pro vás sestavili několik tipů, které vám při nákupním maratonu pomohou a rovnou jsme přihodili také plavky, které u nás můžete bez problému sehnat. Ujasněte si, který střih bude nejvhodnější zrovna pro vás a hurá pro ně!

Článek

Plavek je v obchodech nepřeberná spousta. Pokud vlastníte štíhlou postavu a nemusíte řešit, že se vám někde něco zařízne, máte poměrně volné pole působnosti. Spousta barev, střihů, trendy potisků – na to, co je in, se můžete podívat do článku Plavky pro sezonu 2012. Jakmile ale sháníte větší velikost, narazíte rovnou na několik úskalí. Obrňte se trpělivostí a pojďte najít ty, které vám padnou a zároveň se v nich budete cítit… jako ryba ve vodě.

Nástrahy celkových plavek

Cílem většiny silnějších žen bývají automaticky celkové plavky. V nich se přece všechno schová, ne? Ne tak úplně! Máte-li souměrnou, pevnější postavu nebo je pro vás problematická horní polovina těla, nejspíš vás opravdu spasí. Celkových plavek je oproti minulým létům všude dost a výjimkou nejsou ani ty s nálepkou „shaping“, které vaše křivky zkrotí.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 799 Kč a Calzedonia, info o ceně v obchoděFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex, 699 Kč a Calzedonia, info o ceně v obchoděFoto: archiv firem

„Vyhovovat nicméně nemusí ženám, kterým dělá problémy hlavně oblast boků, stehen a zadečku,“ upozorňuje stylistka Lenka Machková a vysvětluje příčinu: „Celkové plavky mívají často vykrojený spodní díl a některé mají příliš pevné lemy, které se mohou nehezky zařezávat do kůže.“ Výsledek je potom rozpačitý – od shora do pasu super, pod pasem bochánky tuku.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Marks & Spencer, info o ceně v obchodě a H&M, 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Calzedonia a Marks & Spencer, info o ceně v obchoděFoto: archiv firem

Lemy, a nejen ty u celkových plavek, by nikdy neměly být příliš těsné! Správná velikost je v tomto případě klíčová. Do kabinky si vždy berte model ve dvou velikostech, neberte si automaticky tu, co běžně nosíte, byť by vám padla. Někdy až během zkoušení větší/menší velikosti zjistíte, že vám sedne ještě lépe.

Foto: archiv firmy

Na foto: oboje F&F, 335 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Calzedonia, info o ceně v obchodě a F&F, 216 KčFoto: archiv firem

Šikovné tankiny

Stále oblíbenější, a musíme říct že po právu, jsou tankiny. Výhodou je, že si můžete vybrat horní i dolní díl podle svých představ. Pro silnější postavu jsou ideální. Můžete si zvolit horní díl bez ramínek (pokud máte malá prsa) nebo ten s všitými košíčky pro případ objemnějšího hrudníku. Body navíc jsou za véčkové výstřihy, které opticky zeštíhlí trup. I spodek si můžete navolit podle svého, od vykrojených kalhotek až po spodní díl s nohavičkami.

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): oboje Halens, 1079 Kč a horní díl 749 Kč/spodní 449 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): oboje Halens, horní díl 649 Kč/spodní 479 Kč a horní díl 379 Kč/spodní 379 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): F&F, horní díl 313 Kč a spodní 118 KčFoto: archiv firmy

Dvoudílná klasika

Cítíte se nejlépe v dvoudílných bikinách? Proč ne! Pozor si jen dejte na vhodné střihy obou dílů. Vyplatí se vám také chytré řešení barev – pokud máte problémy s dolní polovinou těla, vyzbrojte se černými padnoucími kalhotkami (ideálně vyššími) a u horního dílu se co se týče barev klidně rozšoupněte – odpoutáte tak pozornost od kritických partií. Funguje to samozřejmě i obráceně. „Ve většině obchodů prodávají každý díl zvlášť, takže pro vás nebude problém sestavit ideální, ať už barevnou nebo i střihovou kombinaci,“ připomíná stylistka Lenka Machková.

Zatímco majitelky menšího poprsí mohou sáhnout po trojúhelníčkové podprsence, dámy s větší velikostí budou potřebovat více podpory. „Samozřejmostí by měly být pevné košíčky a určitě širší ramínka, která si s tíhou poprsí poradí,“ dodává stylistka. Důležitá je opět správná velikost, s malými košíčky, ze kterých prsa přetékají, to rozhodně nebude ono. Postupujte zkrátka stejně jako při výběru správné podprsenky.

Foto: archiv firem

Na (zleva): H&M, horní díl 399 Kč/spodní 309 Kč a Halens, 949 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): F&F, horní díl 216 Kč/ spodní 160 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): H&M, 240 Kč/dílFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): KappAhl, 349 Kč/dílFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): F&F, horní díl 146 Kč a spodní 118 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): KappAhl, horní díl 399 Kč a spodní 299 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): KappAhl, horní díl 349 Kč a spodní 299 KčFoto: archiv firmy

Dělá vám shánění plavek problémy? Ve kterém modelu se budete koupat letos? Napište nám!

Reklama

Načítám