Hlavní obsah

Plesová sezona je tu. Buďte nádherná!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Plesová sezona začíná, připravte seFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krása, noblesa, elegance... Oblékněte si velkou večerní, ozdobte se šperkem, zkrátka buďte nádherná..., vždyť plesová sezona právě začíná!

Článek

A zazářit můžete třeba již tuto sobotu (31. ledna), kdy se do Prahy vrací velká událost - ples ve Státní opeře. A věřte, že budete mezi opravdovou elitou - svou účast totiž přislíbily významné osobnosti jako Ivana Trump, topmodelka Tereza Maxová či legendární frontman skupiny Deep Purple Ian Gillan.

Jak ale udělat na okolí náležitý dojem? Poradíme vám...

Styl

Výběr večerní róby a doplňků se vždy odvíjí od pozvánky na danou akci. Pokud je na pozvánce uvedeno bílá vázanka (white tie), je žádoucí, aby si muž oblékl frak s bílým motýlkem a dáma dlouhou večerní róbu. Pokud pozvánka uvádí černou vázanku (black tie), je muž očekáván ve smokingu s černým motýlkem a dáma si může zvolit černé „koktejlky", které proslavila Coco Chanel.

Černé koktejlky nikdy nic nepokazí a snadno se doladí černými nebo bílými dlouhými rukavicemi a večerní kabelkou s netradiční sponou.

Pokud však rádi experimentujete a nebojíte se barev, můžete směle zvolit trendy modely. Na výběr máte rudé, fialové nebo metalické šaty - jsou letos IN. Nicméně největším hitem jsou i nadále šaty stříbrné či zlaté barvy. Vždy je však nutné sladit barevně i materiálově doplňky, aby celkový vzhled byl dokonalý. Důležité je, aby barev nebylo až příliš a vzájemně se netříštily. To platí jak pro kabelku, tak boty. Pokud chcete být i vy hvězdou letošní plesové sezony, vždy spoléhejte na svůj vlastní smysl pro styl a dobrý vkus. A mějte na paměti, že zářivý vzhled a zářivý úsměv vše ještě podtrhnou.

Večerní doplňky

Rukavice

Dříve byly rukavice povinný večerní doplněk. Dnes už tomu tak není. Nicméně rukavice vám pomohou dotvořit elegantní celek. V případě, že nosíte šperky, je možné je mít jak pod rukavicí, tak navrchu. Nezapomeňte, když si budete chtít s někým potřást rukou, rukavice se nesvléká.

Pelerína

I tato móda se vrací zpět. Elegantní pelerína nejen doplní nákladnou večerní róbu, ale v zimním období vás i příjemně zahřeje.

Šál či šátek

Do šálů se halily již ženy v antické době. Doplňkem večerní róby se stal až počátkem 20. století. Nenahrazuje pelerínu. Je možné ho použít i uvnitř sálu. Pokud vlastníte šál nebo šátek, který se hodí k vaší večerní róbě, neváhejte si ho obléci. Koncem 90. let minulého století se kašmírové šály a hedvábné šátky vrátily zpět do módy a skutečná dáma se bez tohoto doplňku neobejde.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Koktejlky doplňte dlouhými rukavicemiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Kabelka

Večerní kabelka by měla splňovat dva základní požadavky - a to: dekorativnost a praktičnost. A protože by měla být velmi malá, přemýšlejte nad tím, co si do ní dáte.

Boty

Botky musejí být z pravého materiálu a rozhodně by jim neměl chybět třpyt. Je důležité, aby dokonale ladily se šaty a ostatními doplňky, jelikož tvoří nedílnou součást celého kompletu.

Šperky

V případě večerních šatů není vhodná bižuterie, ale pravé klenoty. I těch je dnes neskonalý výběr, ale i zde platí pravidlo, že vše musí ladit. Často méně znamená více... zvolte jednoduché náušnice, které nikdo nepřehlédne. K nim slaďte náhrdelník a náramek.

Milé dámy, již víte, co si na sebe „přidat", abyste byla krásná. Pokud ale potřebujte spíše ubrat, tedy ubrat pár kil do svých plesových šatů - začtěte se již zítra do našeho článku Zhubněte do plesových šatů.

Související témata:

Načítám