Hlavní obsah

Pljeskavica s batáty a fazolkami

Hodnocení:
(0)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

I vám se stalo, že jste na dovolené ochutnali báječné jídlo, které jste si zamilovali tak, že jste si ho začali připravovat doma? Vyzkoušejte s námi recept na pljeskavici s batáty a fazolkami podle Kláry.

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 400 g mletého vepřového masa
  • 200 g balkánského sýru
  • sůl
  • pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

Krok 1: Vepřové a hovězí mleté maso smíchejte v misce, osolte a opepřete. Pozor, maso osolte opravdu jen zlehka, dostatek slané chuti mu dodá balkánský sýr! Navlhčenýma rukama vytvarujte z masa co nejtenčí oválné placky. Na půlku placky dejte čtvrtinu nadrobeného balkánského sýru, překlopte, spojte okraje a měly by vám vzniknout kapsy.

Krok 2: Grilovací pánev rozpalte a nasucho na ně dejte pljeskavice opéct z obou stran, dokud nezhnědnou. Pak oheň stáhněte a dopékejte nebo grilujte ještě asi 10 minut.

Krok 3: V mističce smíchejte olej s česnekem a během grilování maso průběžně mašlovačkou důkladně potírejte.

Tip: Jako příloha jsou vhodné rozmačkané uvařené batáty a ogrilované fazolové lusky, pljeskavice ale chutnají skvěle i s chlebem, salátem nebo bramborami.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek