Hlavní obsah

Příloha k masu recept: fazolové lusky na slanině

Hodnocení:
(1)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Pro ty z vás, koho už nebaví dávat k masu stále jen brambory nebo bramborovou kaši, tu máme inspiraci. Fazolové lusky na slanině!

Ingredience pro:
3 porce
  • 400 g mražených fazolových lusků
  • 150 g krájené anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř zelený
Článek

Postup

Krok 1: Nejdříve nechte v misce povolit fazolky. Mezitím nakrájejte na nudličky slaninu a prolisujte či nastrouhejte česnek. Když jsou fazolky rozmrzlé, trochu je prosolte, ale jen malinko, slanina pak udělá své.

Krok 2: Na pánvičku vložte slaninu, promíchejte ji s česnekem a restujte do chvíle, kdy je slanina již chycená, ale ještě ne spálená, musí být zkrátka křupavá.

Krok 3: Poté přidejte fazolky a důkladně promíchejte. Zahřívejte asi 3 minuty, aby fazolky natáhly chuť slaniny a česneku. Až na talíři okořeňte čerstvě mletým zeleným pepřem. Skvěle se hodí ke všem steakům.

Fazolky můžete připravit i na pikantní způsob s rajčaty.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.