Hlavní obsah
3,7
(3)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Pro ty z vás, koho už nebaví dávat k masu stále jen brambory nebo bramborovou kaši, tu máme inspiraci. Fazolové lusky na slanině!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 400 g mražených fazolových lusků
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky pepře zeleného
Článek

Postup

01.

Nejdříve nechte v misce povolit fazolky. Mezitím nakrájejte na nudličky slaninu a prolisujte či nastrouhejte česnek. Když jsou fazolky rozmrzlé, trochu je prosolte, ale jen malinko, slanina pak udělá své.

02.

Na pánvičku vložte slaninu, promíchejte ji s česnekem a restujte do chvíle, kdy je slanina již chycená, ale ještě ne spálená, musí být zkrátka křupavá.

03.

Poté přidejte fazolky a důkladně promíchejte. Zahřívejte asi 3 minuty, aby fazolky natáhly chuť slaniny a česneku. Až na talíři okořeňte čerstvě mletým zeleným pepřem. Skvěle se hodí ke všem steakům.

Fazolky můžete připravit i na pikantní způsob s rajčaty.

Reklama

Související témata:

Načítám