Hlavní obsah

Buďte úspěšná! Chytré drogy pomůžou

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Energii do práce čerpejte z přírodyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Cítíte se po osmihodinové pracovní době vyčerpaná? Vůbec nedokážete pochopit šéfa, který tam sedí denně i patnáct hodin? Závidíte, že vy takovou výdrž nemáte? Že by vám příroda nadělila méně energie? Omyl! To jenom váš šéf zřejmě užívá tzv. chytré drogy.

Článek

Zapomeňte na to, že se všichni manažeři narodili s větší energetickou výbavou nebo že zkrátka mají mozek, který vydrží přemýšlet a řešit problémy nonstop. Tajemství úspěšných manažerů, ředitelů a dalších workholiků totiž mnohdy tví pouze v chemii a doplňcích stravy.

Nejsou nelegální

Nemějte však žádné obavy, že byste musela překračovat zákony. Chytré drogy jsou zcela legální, jedná se o nejrůznější doplňky stravy. Nejčastěji pracují na principu lepšího zásobování mozku kyslíkem a slouží k výživě nervových buněk, podporují regeneraci a optimalizují výkonnost neuronů. Případně také stimulují hladinu neurotransmiterů, díky nimž mozek pracuje rychleji.

Guarana povzbudí mysl

U nás je takových přípravků hned několik. Můžete si tedy vybírat podle toho, jaký efekt očekáváte. Učíte-li se třeba zrovna na státnice nebo jiný důležitý test, jistě oceníte přípravky obsahující guaranu. Tato látka má podobné účinky jako kofein, však je zdravější. Oproti kávě totiž neobsahuje karcinogenní látky, které vznikají při pražení zrn. Nemá navíc žádný negativní vliv na vysoký tlak. Je i čistší a silnější ve svých povzbudivých účincích. Působí hlavně na mysl a podporuje paměť.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Doplňky stravy zakoupíte v lékárněFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Ginkgo na paměť i deprese

Pokud se musíte nejen učit nebo setrvat v dlouhodobé koncentraci, ale zároveň vás přepadají deprese a pocity vlastní neschopnosti, sáhněte raději po Ginkgo bilobě. Jedná se o další přírodní preparát, tentokrát pocházející z listů jinanů dvoulaločných. Ty rostou i u nás, takže si čaj ze sušených listů můžete vyrobit i sama. Ginkgo úspěšně snižuje krevní tlak, obsahuje antioxidanty, které brání poškozování buněk. Také působí proti depresím.

Panax Ginseng pro sportovce

Pokud máte problémy s únavou, jste schopna prospat polovinu dne a cítit se vyčerpána, pak jsou zde pro vás prášky s paxem. Jedná se o látku, kterou k lepším výkonům a doplnění energie používají i vrcholoví sportovci. A vy si ji můžete také koupit v lékárně.

Zambii nekoupíte

K povzbuzení energie a intelektu pomůže také asijská specialitka v podobě pilulek Brahmi či energetický nápoj, prodávaný v lékárnách, s názvem Up! Energy. Jedná se o silnější látky, ale bez vedlejších účinků.

Zajímavostí je tzv. Zambie, která u nás sice není nezákonná, avšak neprodává se. Můžete ji koupit jen v zahraničí. Zombie vám umožní zůstat vzhůru a aktivní po několik dní. Armáda Spojených států nakoupila tisíce těchto prášků a testovala je pro možnosti využití v Iráku. Nevyplatí se ji však užívat více jak jednou do roka, protože jde o velký nápor na srdce.

Reklama

Související témata:

Načítám