Hlavní obsah

Podprsenky pro velká ňadra: Vyberte si tu svou

Foto: popcorner, Shutterstock.com

Foto: popcorner, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Vybrat si dobře padnoucí podprsenku je oříšek i pro ženy s malým nebo středně velkým poprsím. A co teprve, když máte poněkud výraznější přednosti! Pokud navíc ještě chcete, aby byla hezká, může to trvat o to déle. Rozhodli jsme se vám pomoci, a našli jsme krásných devět modelů minimálně ve velikosti D pro každou příležitost.

Článek

Ženy už jsou takové, většinou touží přesně po tom, co nemají. Kudrnatá sní o rovných vlasech, a ta s rovnými si je zase neustále vlní. Toto pravidlo platí téměř na vše, a často se týká i prsou. Ženy s malou velikostí usilují o výraznější a ženštější křivky, a ty, které byly obdařeny, zase ty jejich vnady můžou pořádně potrápit, takže přemýšlejí o zmenšení.

Velká prsa? Ne vždy výhoda!

Faktem je, že dmoucí se dekolt s sebou přináší hned několik úskalí. Ze zdravotního hlediska může způsobovat bolesti zad a krční páteře. Vizuálně může postavu rozšiřovat, a proto jejich majitelka mnohdy působí větším a objemnějším dojmem, než jaká je ve skutečnosti. Také musí mnohem víc přemýšlet nad oblečením, především výstřihem, aby nepůsobila vulgárně nebo lacině.

Výběr vhodného prádla je i proto velkým tématem. Podprsenek ve větších velikostech je na trhu méně, protože jsou výrobně obtížnější. A když ještě k tomu chce žena nejen funkční, ale i stylový a moderní kousek, výběr je velmi úzký a většina z vás dělá při výběru správné podprsenky zásadní chyby.

Tato smutná fakta jsme přijali jako výzvu a vyrazili na lov toho NEJ modelu. Před tím jsme si ale museli ujasnit, po čem vlastně chceme pátrat. „Jak poznáte, že vám podprsenka dokonale padne? Ramínka se nezařezávají, ani neklouzají. Prso vyplňuje celý košíček, ten se nezařezává, ani neodstává. Obvod podprsenky je vpředu i vzadu ve stejné výšce, a když vzpažíte, nikam necestuje. A ještě jedna důležitá věc – kostice směřuje doprostřed podpaží,” radí Markéta Lojdová z e-shopu Astratex.

Aby podprsenka obstála v boji s gravitací a udržela všechno „bohatství“, měla by splňovat také tato kritéria: široká, nastavitelná ramínka, centrální přední část (mezi prsy) směřuje přesně na prsní kost, košíčky plně pojmou objem a nic „nepřetéká“ (zepředu, z boku ani vzadu), široké zapínání na zádech, které pevně drží na jednom místě.

Podprsenky podle barev a vzorů

Nejpraktičtější barvy jsou tělová a černá. „Pod všechny bílé věci patří výhradně tělové prádlo. Jedině to, totiž bude dokonale splývat s vaší kůží a vytvoří neviditelný efekt. Bílé kousky budou pod bílou vždy prosvítat,“ upozorňuje stylistka Kateřina Krobová.

Ostatní výrazné odstíny a motivy si nechte pod absolutně neprůsvitné oblečení. Také opatrně vybírejte texturu prádla. Pod upnuté a pracovní kousky patří jedině dokonalé hladké podprsenky. U volných mikin, triček a svetrů si s tím zas takovou hlavu lámat nemusíte.

Vyrazte s námi na nákup, všechny podprsenky, které jsme pro vás vybrali, seženete ve velikosti minimálně D i více!

Must-have: tělová podprsenka

Foto: Archiv firmy

Na foto: Hladká vyztužená podprsenka 4D Soft Control, Maia (prodává Astratex), 889 KčFoto: Archiv firmy

Popelavě růžová

Foto: Archiv firmy

Na foto: Částečně krajková podprsenka s plnou podporou, model Samantha, Boux Avenue, 1100 KčFoto: Archiv firmy

Meruňkové tóny

Foto: Archiv firmy

Na foto: Celokrajková podprsenka s trojúhelníčkovým tvarem košíčků, Marks & Spencer, 699 KčFoto: Archiv firmy

Černá perla

Foto: Archiv firmy

Na foto: Elastická zmenšující podprsenka Geordie s plnými nevyztuženými košíčky, Next, 615 KčFoto: Archiv firmy

Svůdnost sama

Foto: Archiv firmy

Na foto: Krajková podprsenka Miracle Halfcup Bronze Black Lace, Comexim (prodává Caresse), 1395 KčFoto: Archiv firmy

Krajkové pokušení

Foto: Archiv firmy

Na foto: Trojúhelníková balkonová podprsenka, model Mara, Intimissimi, 1449 KčFoto: Archiv firmy

Stylové vrstvení

Foto: Archiv firmy

Na foto: Tence vyztužená krajková podprsenka s metalickým podkladem, Triola, 1099 KčFoto: Archiv firmy

Lady in red

Foto: Archiv firmy

Na foto: Zářivě červená podprsenka s kosticemi (pouze do velikosti D), Nuance (prodává Lascana), 749 KčFoto: Archiv firmy

Zvířecí motivy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Modrá balkonová podprsenka sportovnějšího střihu, Panache (prodává Le Chaton), 1210 KčFoto: Archiv firmy

Je pro vás výběr podprsenky nadlidský úkol? Našly jste tu svůj vysněný kousek, nebo nosíte stejně raději body?

Reklama

Načítám