Hlavní obsah

Podtrhněte vaši ženskost. Důrazem na pas!

Foto: Marie Bartošová

Máte podobnou postavu jako čtenářka Hanka? Pak jsou tohle modely přímo pro vás!Foto: Marie Bartošová

Reklama

Kde by byla taková Marilyn Monroe bez svých ženských křivek! Zatímco dříve bylo samozřejmostí siluetu podtrhovat, dnešní ženy se často schovávají do volného oblečení, ve kterém se jakékoli tvary ztratí. Stačí přitom tak málo! Ukažte alespoň čas od času svoji ženskost a vyrazte v oblečení, které zdůrazní pas. Ukážeme vám, jak na to.

Článek

Ideálním příkladem je naše čtenářka Hanka, která má učebnicový typ postavy přesýpacích hodin. Stylistka Katka pro ni proto vybrala oblečení, které zdůrazní její útlý pas, a dá tak vyniknout ženským křivkám. Máte-li podobný typ postavy, určitě to zkuste také.

Oblečení vypichující pas by nemuselo lichotit jen dámám, kterým se tuk ukládá v oblasti bříška. Projmuté šaty vadit nebudou, nesmí být ale těsné příliš. Tabu jsou také pevně utažené pásky v pase.

Důraz na pas by ale měly paradoxně klást i ženy, které mají rovné chlapecké postavy. Správně střižené oblečení jim totiž vytvoří alespoň náznak oblin.

Vyberte to správné oblečení

Ptáte se, které kousky váš pas zdůrazní? Jasnou volbou jsou samozřejmě projmuté šaty. Využít ale můžete také sukně – třeba ty plisované (více se o nich dočtete ve článku Plisované sukně: Mimo z nich budou ženy i muži!). Jednu takovou využila i stylistka Katka. Fungují také vyšší pouzdrové sukně, tedy za předpokladu, že top zastrčíte dovnitř. Takovou kombinaci můžete opatřit ještě širším páskem, jak to můžete vidět v naší černobílé variaci.

Že vám sukně a šaty nic moc neříkají? Škoda, ale přemlouvat vás nebudeme. Dejte ale šanci kalhotám nebo kraťasům s vyšším pasem. Originálně budou vypadat také overaly se staženým pasem. Vybrat si můžete ze článku Overaly: Vezměte je konečně na milost!.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (F&F, 449 Kč), pásek (F&F, 105 Kč), lodičky (Mixer, 680 Kč), náramek (Promod, 200 Kč), náušnice (stylistky vlastní)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Na foto: top (Ann Christine, 329 Kč), sukně (H&M, 899 Kč), pásek (Baťa, 999 Kč), náhrdelník (H&M, 349 Kč), náušnice (stylistky vlastní), boty (Mixer, 710 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Ann Christine, 619 Kč), perly (F&F, 180 Kč), pásek (Ann Christine, info o ceně v obchodě), boty (Ann Christine, 739 Kč), náramek (New Yorker, 179 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Na foto: košile bez rukávů (F&F, 389 Kč), sukně (F&F, 499 Kč), prsten (H&M, 70 Kč), pásek (F&F, info o ceně v obchodě), boty (Mixer, 2290 Kč), psaníčko (Promod, 499 Kč), náhrdelník (F&F, 300 Kč)Foto: Marie Bartošová

Kterými kousky vyzdvihnete vaše křivky vy? Napište nám!

Styling: Kateřina Adamová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Vizáž: Veronika Božíková (MADA make-up network)

Děkujeme designovému studiu 3DH Interier (Rohanské nábřeží 7/657, Praha 8- Karlín) za poskytnutí prostoru k focení!

Reklama

Načítám