Hlavní obsah

Podvedl vás? Tohle jsou otázky, které vám víří hlavou, a odpovědi na ně!

Foto: nd3000, shutterstock.com

Odhalená nevěra otřese vaším životem v základechFoto: nd3000, shutterstock.com

Reklama

Přijít partnerovi na nevěru bolí! Během chvilky se vám zhroutí všechny dosavadní jistoty. Cloumá s vámi vztek, zlost a smutek. A hlavu máte plnou otázek. Tohle jsou odpovědi!

Článek

Možná jste to tušily, možná ne. Ať tak, či tak, zjistit, že vám partner zahýbá, je velmi bolestivé. Pohltí vás celá řada negativních emocí, a navíc chcete do světa vykřičet spoustu otázek, na něž není lehké si odpovědět. Tohle je šest z nich, které vám proletí hlavou asi jako první.

1. V čem je ona lepší?

Je to sokyně, žena, která vám odloudila muže. Nejspíš ji nenávidíte, máte chuť jí vyškrábat oči. A také byste chtěly vědět, v čem je lepší. Co ona má a vy ne?

Odpověď: Není v ničem lepší! Možná je mladší než vy, možná má větší prsa a menší zadek, nebo na něj není naštvaná, protože nemusí už řadu let sbírat po bytě jeho špinavé prádlo. Ale nic z toho není podstatné. Ten důvod, proč za ní šel, není její neodolatelná krása a šarm, ale nějaký neřešený vztahový problém mezi vámi a vaším mužem. Ona není příčina!

Foto: AKOBCHUK_VIACHESLAV, shutterstock.com

Utrpí samozřejmě i vaše sebevědomí a ovládnou vás pocity, že nejste dost dobráFoto: AKOBCHUK_VIACHESLAV, shutterstock.com

2. Co jsem udělala špatně?

Vadí mu, že jsem po dětech přibrala? Nespala jsem s ním dost často? Byla jsem na něj nepříjemná? Kde jsem udělala chybu?

Odpověď: Jen vy sama jste to nepokazila. Vše, co se mezi dvěma lidmi stane, je důsledkem chování jich obou. Nikdy není jeden viník, ale dva! Pokud chcete přemýšlet tímto směrem, používejte množné číslo. Co jsme udělali špatně?

3. Jak dlouho mi zahýbá a kolikrát?

Po prvotním šoku přijde většinou touha po faktech. První, co chtějí ženy vědět, je, zda poměr jejich partnera trvá pár týdnů, nebo let. A také, zda je to poprvé, co skončil v náruči jiné, nebo je to běžná praxe, o níž jen neměly ponětí.

Odpověď: Zeptejte se ho na to. V klidu, ale důrazně. Tohle byste měly vědět. Pokud vám dokázal léta lhát a žít jakýsi paralelní život, o němž jste neměla ani potuchy, je to horší než nečekaný úlet, z něhož se rychle vzpamatoval. Jedno „uklouznutí“ může potkat téměř kohokoli, ale opakovaná nevěra?

4. Co na to řeknou…?

Co si pomyslí známí, kamarádi, rodiče? Jak budu v jejich očích vypadat?

Odpověď: O tohle se vůbec nestarejte! Nejde o to, co si o vás kdo pomyslí. Tenhle problém je jen váš a vašeho partnera, ostatní vám mohou být ukradení. Nezatěžujte se jimi!

Foto: nd3000, shutterstock.com

Na některé otázky je potřeba znát odpověď, jinými byste se vůbec neměla zabývatFoto: nd3000, shutterstock.com

5. Miluje mě ještě?

Miluje mě vůbec, když mi byl schopen tohle udělat? Nejsem mu spíš ukradená?

Odpověď: Možná vás miluje, možná ne. Nevěra není nutně známkou toho, že by vás partner již nemiloval. Je to signál, že se mezi vámi něco pokazilo. Jde jen o to zjistit, co a jak moc.

6. Mám mu odpustit?

Tohle je dilema, které řeší snad každá podvedená žena. Je to otázka skutečně zásadní a odpověď na ni znáte jen vy.

Odpověď: Pokud jen maličko cítíte, že o partnera nechcete přijít a chcete dát vašemu vztahu ještě šanci, přemýšlejte. V klidu, poté, co alespoň trochu přejdou prvotní divoké emoce. Ptejte se sama sebe, proč s ním chcete stále být. Je to proto, že si ho pořád za mnohé vážíte, milujete ho, nebo je to pouze ze strachu zůstat sama, nebo třeba kvůli dětem?

Pak se ptejte, zda jste ochotná na vašem vztahu pracovat. Může to být pořádná dřina, která zabere hodně času. Jste ochotná a schopná změnit sebe, vaše společné fungování? Pokud zní odpověď ano, musí si ještě tytéž otázky položit váš partner. Jestliže i jemu váš vztah stojí za všechnu tu dřinu a námahu, měli byste to nejspíš zkusit.

Byl vám partner nevěrný? Překonali jste to, nebo se konal rozchod?

Reklama

Související témata:

Načítám