Hlavní obsah

Podzim v bohémském stylu. Jste připravené na třásně, semiš a zvony?

Foto: Greta Blumajerová

K bohémskému stylu neodmyslitelně patří vzdušné halenky a květinové motivyFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozdíl mezi módou roku 1970 a 2015 se začíná stírat. Podzimní kolekce totiž ovládl bohémský styl plný třásní, semiše, potisků a ano, také zvonových džín. Co říkáte, necháte se touto érou strhnout?

Článek

Pokud poctivě sledujete trendy, příliš překvapené nebudete. Bohémský styl ovlivnil už letošní jaro a léto. Otázkou ale bylo, jak si povede dál... Přesune se do podzimu, nebo skončí spolu s letní sezonou? Jelikož čtete tento článek, je zřejmé, že správnou odpověď najdete v první části předchozí věty.

Ptáte se, co si představit pod pojmem bohémský styl? Jde o módu, inspirovanou koncem šedesátých, počátkem sedmdesátých let, ve které najdete i záblesky hippie nebo etna. „Pro tento styl jsou typické zvonové kalhoty, potisky s nádechem orientálních i přírodních vzorů nebo šaty, ať už ty dlouhé z lehkých látek, nebo naopak krátké se zvonovými rukávy,“ vyjmenovává stylistka Mariya Patrovská s tím, že významnou roli hrají i třásně a semiš. Jak může takový současný bohémský look vypadat?

Vyměňte džíny, nasaďte klobouk

Konečně máte záminku, proč se přestat soukat do extrémně úzkých džín. Podzimní kolekce jsou plné zvonů! Šířka spodní části nohavic je navíc volitelná. Nosit můžete nápadné zvony, které jasně odkazují k minulým dobám, i džíny s mírnějším rozšířením. Ty druhé přitom lépe zkombinujete s moderním šatníkem. A mimochodem, pokud to s bohémským stylem myslíte vážně, neměl by vám chybět klobouk.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: džíny (Reserved, 899 Kč), top (H&M, 849 Kč), boty (Marks & Spencer, 1399 Kč), prsten (H&M, 199 Kč), klobouk (Van Graaf, 1399 Kč), batoh (Humanic, 1399 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

Klobouky k bohémskému stylu patří. Který se líbí vám?Foto: archiv firem

Třásněmi nešetřete

Třásně jsou neoddělitelnou součástí této éry. Pokud si netroufnete přímo na pelerínu, porozhlédněte se alespoň po podobně zdobené kabelce nebo botách. Přimluvit se musíme i pro v onu dobu tak typické potisky.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: rolák (Lindex, 399 Kč), pelerína (Mango, 2599 Kč), kalhoty (Reserved, 1199 Kč), boty (H&M, 1999 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Podzimní pugét

V šatníku se vám neztratí ani vzdušná halenka, kterou můžete umístit, jak ukazuje stylistka Mariya, i pod šaty (třeba ty s laclem). Plusové body získáte za květinové potisky, které se momentálně objevují zejména na tmavším podkladu.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty s laclem (Topshop, 1499 Kč), halenka (F&F, 469 Kč), podkolenky (Lindex, 249 Kč), kožené boty (Reserved, 2199 Kč), náušnice (Aldo, 299 Kč), kabelka (Reserved, 599 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Semišová nadvláda

Zamilovaly jste se do semiše? V podzimních kolekcích je tolik kousků z broušené kůže, že nebudete vědět, co si pořídit dříve. Stylistka vybrala světle růžovou bundu a kozačky, jejichž zadní stranu zdobí třásně. Zelené šaty se mohou pro změnu pochlubit zvonovými rukávy (fotku bez bundy najdete ve fotogalerii).

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (Topshop, 1799 Kč), semišová bunda (Van Graaf, 2999 Kč), semišové boty (Aldo, 3599 Kč), náhrdelník (H&M, 598 Kč), náramek (Lindex, 299 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

Náhrdelníků není nikdy dost. Souhlasíte?Foto: archiv firem

Zachumlejte se do kožešiny

V rámci bohémského stylu můžete vyzkoušet i osvědčenou kombinaci kožešinového kabátku, krátké délky (ideální jsou volněji střižené šaty nebo šortky) a kozaček. Pozor, vyhněte se kombinaci upnuté mini sukně a jehlových podpatků, ta spadá do úplně jiné kategorie :-). Proti přílišné vyzývavosti se můžete ještě pojistit rolákem.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šortky (Mohito, 399 Kč), rolák (Lindex, 499 Kč), kabátek z umělé kožešiny (F&F, 1299 Kč), kožené boty (Humanic, 2499 Kč), náušnice (H&M, 299 Kč/2 páry)Foto: Greta Blumajerová

Co vy a bohémský styl? Líbí se vám? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám