Hlavní obsah

Podzimní pomazánky: Tyhle vám určitě zachutnají!

Foto: Marie Bartošová

Vyberte si z lákavé podzimní nabídky pomazánek!Foto: Marie Bartošová

Domácí pomazánka je tak trochu zázrak. Na přípravu stačí pár surovin a v případě hladu po ní stačí sáhnout do lednice a během pár minut vás spolu s pečivem zasytí. A na jakých si pochutnat právě teď?

Článek

Skvělá mrkvová, netradiční z červené řepy i jedna s řapíkatým celerem. Všechny tři pomazánky na vás už dychtivě čekají v dnešním článku. Tady jsou, jen na úvod předesíláme, že recepty odpovídají čtyřem porcím.

Rychlá mrkvová

Potřebujete: 2 mrkve, 100 g eidamu, 200 g měkkého polotučného tvarohu, sůl, pepř, pažitku na posypání

Foto: Marie Bartošová

Sýr se s mrkví dobře doplňujeFoto: Marie Bartošová

Postup: Mrkev oškrábejte a nastrouhejte nahrubo. Totéž proveďte se sýrem, vše smíchejte s tvarohem, solí a pepřem. Dolaďte nasekanou pažitkou, namažte na pečivo a můžete vychutnávat.

Vychytaná z řepy

Potřebujete: 1 větší řepu, 2 stroužky česneku, 1 cibuli, 100 g husté zakysané smetany, sůl a pepř

Foto: Marie Bartošová

Řepa k podzimu patří. Tak si ji užijte i ve formě pomazánky!Foto: Marie Bartošová

Postup:Řepu vložte do vody a asi půl hodiny ji vařte. Poté ji ve dřezu polijte studenou vodou, oloupejte ji, nakrájejte na plátky a vložte do mixéru. Přidejte oloupané stroužky česneku, nahrubo nasekanou cibuli, smetanu, sůl a pepř. Směs rozmixujte dohladka a podávejte. Komu by přišla pomazánka příliš tekutá, může ji zahustit vařenými fazolemi.

Z řapíkatého celeru

Potřebujete: 100 g žervé, 2 lžíce majonézy, 3 tenké stonky řapíkatého celeru, sůl a pepř

Foto: Marie Bartošová

Řapíkatý celer je sice výrazný, v pomazánce to ale vůbec nevadí!Foto: Marie Bartošová

Postup: Celer oloupejte, omyjte a celý pokrájejte na opravdu malé kousky. Poté ho smíchejte se žervé a majonézou. Dochuťte solí, pepřem a můžete podávat.

A jaké pomazánky vedou v tuhle roční dobu u vás doma? Přidávejte své nápady do rubriky Vaše recepty!

Načítám